Gündem
  • 29.11.2023 11:19

İsrail savunma Bakanı : HAMAS'ı destekleyen kim olursa olsun öldürülmelidir

İsrail Savunma Bakanı Galant Hamas’ı destekleyen herkesi öldürmeyi planlıyor..Galan dünyanın neresinde olursa olsun HAMAS'ı destekleyen herkesin öldürülmeyi hak ettiğini ve bunların öldürülmesi gerektiğini savundu.

Dünyanın gözü önünde çocuk yaşlı demeden 15 binden fazla Gazzeliyi katleden İsrail’in Savunma Bakanı Yoav Galant, Hamas’ı destekleyen herkesin kim olursa olsun ölmesini istediğini söyledi. Tel Aviv’de basın toplantısı düzenleyen Galant, “Benim için AK47 ve teçhizatlı bir ‘terörist’ ile üç parçalı takım elbise giyen ve dünyanın başka yerlerine seyahat eden bir terörist arasında hiçbir fark yoktur. Hepsi ölmeli.” dedi.

Bakan Benny Gantz güneye yaptığı ziyarette "ateşkesten sonra savaş yeniden başlayacak. Tüm Savaş Kabinesi bu pozisyonda birleşti. Başka seçenek yok" dedi. Gantz'a göre, "Savaşın sonraki aşamalarına ve Gazze Şeridi'ndeki manevranın bir bütün olarak genişletilmesine hazırlanıyoruz. Burası teröristler ve Hamas liderleri için bir sığınak şehir olmayacak. Gazze Şeridi'nin güvenliğine kararlıyız." Güney ve kuzeyde yaşayanlara ve tüm İsrail vatandaşlarına sesleniyorum ve bunu gerçekleştirene kadar geri dönmeyeceğiz."

Güncellenme Tarihi : 29.11.2023 11:33

İLGİLİ HABERLER