Gündem
  • 15.1.2024 13:35

İsrail Savunma Bakanı Siyonist futbolcu için Türkiye'ye kin kustu..

İsrailli futbolcu, Gazze'deki rehinelere atfedilen gol nedeniyle  takımından kovuldu
Pazartesi sabahı Yehezkel'in Türk mahkemesi tarafından serbest bırakıldığı ve ülkeden sınır dışı edileceği açıklandı. 

Antalyaspor takımının İsrailli futbolcusu Sagiv Yehezkel, Pazar gecesi Gazze'deki İsrailli rehinelere adadığı golü attı . İthaf, Adalet Bakanı'nın soruşturmasını duyurmasına yol açtı. Türk hükümeti oyuncu hakkında soruşturma başlattı ve bunun sonucunda oyuncunun gözaltına alınması ve Antalya'da sorgulanması sağlandı. Pazartesi sabahı Türkiye'den gelen haberlere göre, Türk mahkemesi tarafından serbest bırakıldı ve ülkeden sınır dışı edilmesi planlandı. 

İSRAİL SAVUNMA BAKANI TÜRKİYE'YE KİN KUSTU

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Yehezkel'in gözaltına alınmasına sert tepki gösterdi ve Pazartesi günü şunları söyledi: "Bir yıldan kısa bir süre önce Türkiye'de yer sarsıldığında, İsrail ayağa kalkıp birçok Türk vatandaşının hayatını kurtaran yardımı uzatan ilk ülke oldu. Skandal Futbolcu Sagiv Yehezkel'in tutuklanması ikiyüzlülüğün ifadesidir. Türkiye Hamas'ın yürütme organıdır."

Milli Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, İsrailli futbolcu Sagiv Yehezkel'in Türkiye'de tutuklanmasına sert tepki göstererek, Pazartesi sabahı X hesabından "Erdoğan her şeyiyle Nazidir" tweetini attı.

Ben Gvir, "Türkiye, İsrailli aktörlere ve Nazizm'de İsraillik kokan her şeye karşı hareket ediyor. İsraillileri Türkiye'ye uçmamaya, Türk ürünlerini almamaya ve desteklememeye çağırıyorum. İsrail Devleti ve İsrail vatandaşlarının Türkiye'ye karşı hoşgörülü davranması gerekiyor. Biz çiğnenemeyiz.

İsrailli ve Türk siyasetçilerden geri bildirim

Eski başbakan Naftali Bennett, "Burası Türkiye 2024. Yazıklar olsun size Türk hükümeti" diyerek Türk yetkililere tweet attı ve saldırdı.


 

Güncellenme Tarihi : 15.1.2024 23:42

İLGİLİ HABERLER