Dünya
  • 13.10.2024 21:00

İsrail tankları Birleşmiş Milletler üssüne girdi!

İsrail tankları Birleşmiş Milletler üssüne girdi: 15 BM askeri yaralandı

Katil İsrail'den BM üssüne baskın

Katil İsrail, insanlık dışı saldırılarına hız kesmeden devam ediyor. İsrail tankları bu kez de Birleşmiş Milletler üssüne girdi. BM Barış Gücünden yapılan ilk açıklamada; İsrail tanklarının güç kullanarak ana kapıyı yıktığı ve 15 barış gücü askerinin hafif yaralandığı belirtilirken 'Bu şok edici bir ihlal, İsrail'den izahat istedik' denildi. Gazze Kasabı Netanyahu, katil sürüsünün Lübnan Geçici Barış Gücü'ne yönelik saldırılarının ardından UNIFIL güçlerinin bölgeden çekilmesini istemişti.

Katil İsrail tankları Birleşmiş Milletler üssüne girdi. BM Barış Gücünden yapılan ilk açıklamada; İsrail tanklarının güç kullanarak ana kapıyı yıktığı ve 15 barış gücü askerinin hafif yaralandığı belirtilirken 'Bu şok edici bir ihlal, İsrail'den izahat istedik' denildi.

Gazze Kasabı Netanyahu UNIFIL güçlerinin bölgeden çekilmesini istemişti

Gazze Kasabı Binyamin Netanyahu, son açıklamasında, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e seslenerek UNIFIL güçlerinin Lübnan'ın güneyinden çekilmesi için çağrıda bulundu. Netanyahu açıklamasında; "Sayın Genel Sekreter, Lübnan Geçici Barış Gücü kuvvetlerini tehlikeden uzak tutun. Bunun, hemen şimdi, yapılması gerekiyor” dedi.

UNIFIL gözlem kulesi

Katil İsrail'in UNIFIL'E saldırıları

İsrail'in Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL), 10 Ekim'de İsrail ordusunun bir gözlem kulesini hedef alması sonucu iki barış gücü askerinin yaralandığını duyurmuştu.

11 Ekim'de de İsrail ordusu Lübnan'ın güneyindeki Ras Nakura bölgesindeki UNIFIL komuta merkezinin ana girişini top mermisiyle hedef almış, bir UNIFIL gözlem kulesi de "Merkava tankı" ile vurulmuştu. Saldırılarda iki askerin daha yaralandığı bildirilmişti.

Birçok ülke İsrail'in UNIFIL güçlerine yönelik saldırılarını kınamıştı.

Güncellenme Tarihi : 13.10.2024 19:07

İLGİLİ HABERLER