Medya
  • 26.8.2024 21:46

İsrail TRT kameramanını gözünden vurdu

İsrail yine gazetecileri hedef aldı! TRT kameramanı gözünden vuruldu…İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta düzenlediği saldırıda gazetecilerin bulunduğu çadırı vurdu. Saldırıda, TRT kameramanı ve asistanı yaralandı.

İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta düzenlediği saldırıda gazetecilerin çadırı da hedef oldu. TRT kameramanı da görevi esnasında şarapnel parçasıyla gözünden yaralandı. Aynı zamanda saldırıda birçok basın mensubu yaralandı.

İSRAİL SALDIRDI TRT ARABİ KAMERAMANI YARALANDI

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 325 gündür aralıksız devam ederken ordunun Han Yunus'taki Nasır Hastanesi yakınlarında bulunan gazetecilerin çadırının önündeki bir araca düzenlediği saldırıda aralarında TRT Arabi kameramanı Muhammad el-Zaanin ve bir diğer gazeteci Muhammed Karaca'nın da bulunduğu 6 Filistinli yaralandı.

Saldırıda yaralananlar Nasır Hastanesi'nde tedavi altına alınırken TRT Arabi ekibi olayı hastaneden nakletti.

Filistinli gazeteci K. Yunis'te İsrail saldırısında öldürüldü

İsrail'in Han Yunus'un batısındaki "güvenli bölge" El-Mavasi bölgesinde bir sivil aracı hedef alan insansız hava aracı saldırısında hayatını kaybedenler arasında Filistinli gazeteci Ali Tayma'nın da bulunduğu bildirildi .

Gazze'de 7 Ekim'den bu yana 170'ten fazla gazeteci öldürüldü .

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği insansız hava aracı saldırısında en az yedi kişi hayatını kaybederken, bir diğer tahliye emri de yaralı Filistinlileri, Gazze'nin merkezindeki Deyr el-Belah'ta bulunan ve bölgedeki son işleyen sağlık tesisi olan El-Aksa Şehitleri Hastanesi'nden kaçmaya zorladı.
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail ile Hizbullah arasında Lübnan'ın güney sınırında yaşanan yoğun çatışmaların ardından "derhal gerginliğin azaltılması" çağrısında bulundu .

AYRINTILAR BİRAZDAN

Güncellenme Tarihi : 26.8.2024 21:47

İLGİLİ HABERLER