Dünya
  • 27.6.2024 22:46

İsrail tümen kurmak için gereken 40 bin asker bulamadı..

İsrail, güç eksikliğini telafi etmek için zamana karşı yarışıyor. 40.000 savaşçıdan oluşan yeni bir tümen oluşturmaya çalışıyor ve yedek askerler hizmete dönmeyi reddediyor

İsrail işgal ordusu , ordunun yaşadığı sıkıntı nedeniyle çeşitli görevleri yerine getirmek üzere muafiyet düzeyine ulaşmış erkek ve kadın askerlerden oluşan yeni bir muharebe timi oluşturmaya çalışıyor. 

Walla'ya göre; Yeni tümene 96. Tümen, “Davut Tümeni” adı verildi ve işgal ordusunun kara kolunda eğitim ve rehabilitasyondan sorumlu olan emekli General Moti Baruch, tümeni oluşturma görevlerini üstlenecek ve belki de 40.000 yedek askeri tümende görelendirecek

İbranice web sitesi, bölümün işe alım merkezinin piyade tugaylarının, özel birimlerin, mühendislik ve ilgili güvenlik teşkilatlarının muharebe oluşumundan atış eğitimi almış askerleri, komutanları ve subayları işe alacağını ekledi.

 İnternet sitesine göre bu tümen, “Genelkurmay tarafından hafif bir tümen olarak tanımlandı, yani zırhlı personel taşıyıcıları ve tankları olmayacak.”
İsrail işgal ordusundan konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, geçtiğimiz Ekim ayından bu yana Gazze Şeridi, Batı Şeria ve Lübnan sınırında yüzbinlerce yedek asker görev yapıyor.

İsrail'in son aylardaki raporları, Gazze'de 7 Ekim'den bu yana devam eden çatışmalar, Batı Şeria'daki operasyonlar ve Lübnan sınırındaki hazırlıklar nedeniyle asker sıkıntısı yaşandığını gösteriyordu.

İbrani medyasına göre, yedek askerler arasında, özellikle Gazze'de, ahlaki ve operasyonel nedenlerden dolayı hizmete devam etme konusundaki reddedilmeler de artıyor.

İsrail gazetesi Haaretz'in yayımladığı habere göre İsrail işgal ordusundaki düzinelerce yedek asker, yaptırımlara maruz kalsalar bile Gazze Şeridi'nde hizmete dönmeyi reddeden bir mektup imzaladı .

İsrail gazetesi, 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail işgal ordusunda görev yapan 42 yedek askerin imzaladığı mektubun, Gazze'de savaşın başlamasından bu yana yedek askerler tarafından verilen ilk ret mektubu olduğunu söyledi. dokuzuncu ayına girdi.

Walla internet sitesinde yayınlanan saha araştırmaları da, İsrail toplumunun normal hayata dönmesi ve henüz sona ermemiş bir savaşa katılımlarının devam etmesi nedeniyle yedek askerler arasında büyük bir korku halinin oluştuğunu ve kuzeyde yeni bir savaşın çıkabileceğine işaret etti.

Anketler, askerlerin hizmete devam etmeleri ve yük taşımaları konusundaki belirsizlik durumunu eleştirdiklerini doğruladı.

Güncellenme Tarihi : 27.6.2024 22:57

İLGİLİ HABERLER