Gündem
  • 23.6.2024 18:58

İsrail üssüne dehşet saldırı! askerler kaçtı

İran'dan aldığı dronlar ile İsrail'e saldıran Hizbullah ise orduyu adeta çaresiz bıraktı, İsrail askerleri korkudan sadece kaçmakla yetinebildi.

İsrail'den yapılan açıklamada şöyle denildi; Lübnanlı Hizbullah Pazar günü İsrail'in kuzeyine çok sayıda patlayıcı yüklü insansız hava aracı fırlattı ve bir olayda bir askeri ağır yaraladı. İsrail ordusunun Irak'tan ülkeye doğru ilerleyen bir insansız hava uçağını düşürdüğünü açıkladı.

Pazar günkü drone fırlatmaları, İsrail ile son aylarda saldırılarını artıran Lübnan'daki İran destekli grup arasında daha geniş bir çatışma çıkması korkusunun ortasında gerçekleşti.

Askeri ve yerel yetkililer, Pazar sabahı meydana gelen ilk olayda, Lübnan'dan fırlatılan patlayıcı yüklü bir insansız hava aracının kuzeydeki Beit Hillel topluluğuna yakın bir bölgeyi vurduğunu söyledi.

İsrail Savunma Kuvvetleri, İHA'ya bir önleme füzesi fırlatıldığını ancak İHA'nın müdahale edemediğini söyledi.

Hizbullah, topluluğa bitişik bir İsrail askeri üssünü hedef aldığını iddia ederek drone saldırısının sorumluluğunu üstlendi.

Hizbullah, İsrail'in kuzeyinde bulunan askeri üslere onlarca patlayıcı taşıyan İHA'larla saldırı düzenledi İHA'ların ise İran tarafından Hizbullah'a sağlandığı ifade ediliyor. İsrail kanadı saldırıda yalnızca bir İsrail askerinin yaralandığını ifade ederken Hizbullah kanadı ölü ve yaralıların olduğunu öne sürdü. Kameralara yansıyan görüntülerde ise uyarı sirenlerinin çaldığı sırada İsrail askerlerinin panikle kaçıştığı ve havada patlama gerçekleştiği görüntülendi.

İsrail ile Hizbullah arasında Ekim ayından beri süren gerilim geçtiğimiz haftalarda Hizbullah'ın en kıdemli komutanı Taleb Abdullah'ın ölümü sonrası tavan yaptı. Bölgede her an topyekün bir savaşın çıkacağı belirtilirken ABD İsrail'e olan desteğini açıkladı. İran destekli Hizbullah'ın envanterinde balistik füzeler ve tanklar dahi bulunurken yaklaşık 200 bine yakın da savaşçısı var.

Güncellenme Tarihi : 23.6.2024 19:11

İLGİLİ HABERLER