Gündem
  • 1.11.2023 15:12

İsrail Yemen'a karşı füze botları gönderdi

KÜDÜS, 1 Kasım (Reuters) - İsrail ordusu, İran destekli Husi hareketinin İsrail'e füze ve insansız hava aracı saldırıları başlattığını açıklamasından bir gün sonra, Çarşamba günü Kızıldeniz'e takviye olarak füze botları konuşlandırdığını duyurdu. 

Ordu tarafından yayılan görüntüler, İsrail'in yeni bir cephe olarak gördüğü Kızıldeniz'deki Eilat limanı yakınında devriye gezen Saar sınıfı korvetleri gösteriyordu.

IDF sends missile boats to Red Sea area after attacks by Iran-backed  Houthis in Yemen | The Times of Israel

Husi hareketi Salı günü yaptığı açıklamada, Hamas-İsrail savaşının başladığı 7 Ekim'den bu yana İsrail'e üç insansız hava aracı ve füze saldırısı düzenlediklerini açıkladı. Hareket, "Filistinlilerin zafere ulaşmasına yardımcı olmak için" bu tür saldırıların daha fazla olacağının sözünü verdi.

Bir gecede yeni bir saldırı gibi görünen İsrail ordusu, Kızıldeniz üzerinde bir "hava tehdidini" önlediğini söyledi.

İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı Tzachi Hanegbi Salı günü Husi saldırılarının kabul edilemez olduğunu söyledi ancak İsrail'in nasıl karşılık verebileceği sorulduğunda ayrıntı vermekten kaçındı.

Husiler, Lübnan Hizbullah'ını ve Irak'taki İran destekli milisleri de içeren, İsrail ve ABD'ye düşman, İran destekli bölgesel ittifakın bir parçası.

Husiler, İsrail'den bin milden fazla uzaktaki başkent Sanaa da dahil olmak üzere Yemen'in geniş bölgelerini yönetiyor.

7 Ekim'den bu yana Kızıldeniz bölgesinden İsrail'e ateşlenen füzeler ve insansız hava araçları şu ana kadar ya düşürüldü ya da yetersiz kaldı.

27 Ekim'de yaşanan bir olayda İsrail, Kızıldeniz'deki iki Mısır kasabasında patlamalara neden olan insansız hava aracı saldırısının arkasında Husilerin olduğunu ve bu saldırıların İsrail'i vurmayı amaçladıklarını söyledi.

Güncellenme Tarihi : 1.11.2023 15:21

İLGİLİ HABERLER