Dünya
  • 26.12.2006 08:48

İSRAİL'DEN FİLİSTİN'E NOEL UYGULAMASI!..

Peretz, çalışmak için Batı Şeria'dan İsrail'e geçen Filistinliler'in sayısını da arttıracaklarını söyledi.

Filistinliler'e uygulanan seyahat kısıtlamalarının yumuşatılması için bir plan hazırladıklarını ifade eden İsrail Savunma Bakanı, bu planın hemen uygulamaya sokulacağını belirtti.

Savunma Bakanı Amir Peretz, Filistinliler'in yaşam standartlarını yükseltmenin İsrail hükümetinin güvenlik politikasının parçası olduğunu vurguladı ve Batı Şeria'daki 59 kontrol noktasının da iki aşamada kaldırılacağını söyledi.

İsrail Savunma Bakanı, Noel ve Kurban Bayramı nedeniyle bazı Filistinli tutsakların da serbest bırakılacağını açıkladı.

Peretz, bu jestin, Filistinli militanlar tarafından kaçırılan İsrail askeri Gilad Şalit'in serbest bırakılması sürecini hızlandıracağını umduğunu ifade etti ve "Bu tür jestler olumlu bir ortam yaratmanın yoludur" dedi.

İsrail bugüne kadar, Gilad Şalit serbest bırakılmadan Filistinli tutsakları serbest bırakmayı reddediyordu.

İsrail yetkilileri, tutuklu bulunan Filistinliler arasından çoğu kadın ve küçük yaşta olan kişilerden oluşan bir liste hazırladıklarını bu kişilerin hemen serbest bırakılacağını söylediler.

İsrail'in bu girişimler, Filistin'de El Fetih ve Hamas arasında devam eden gerginlikler ışığında Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın otoritesine destek verme olarak görülüyor.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:21

İLGİLİ HABERLER