Gündem
  • 15.10.2024 15:34

İsrail'e darbe üzerine darbe..

Lübnanlı grup, İsrail'e ait bir silahlı insansız hava aracını Salı günü düşürdüğünü açıkladı.Hizbullah'ın verdiği bilgiye göre, Hermes 450 model drone hava savunma birimi tarafından gece yarısı vuruldu. İsrail drone'unun nerede düşürüldüğü belirtilmedi.

Elbit Hermes 450 - Vikipedi
103 | | Elbit Systems Hermes 450 | Israel Air Force | Carlos Ay |  AIRFIGHTERS.COM


Lübnan'daki İslami Direniş Hizbullah Salı günü İsrail'e ait Hürmüz 450 silahlı insansız hava aracının düşürüldüğünü duyurdu.

Hizbullah, operasyona ilişkin ayrıntılı bir açıklamada şunları söyledi : "Hava savunma birimlerindeki İslami Direniş Mücahidleri, 10/15/2024 Salı günü gece yarısı 12:30'da İsrail'e ait Hürmüz 450 insansız hava aracını düşürdü ."

Bu operasyon, Hizbullah'ın güney hava sahasında bir dizi silahlı insansız hava aracını düşürmesinden, İsrail'in Lübnan'a yönelik hava saldırısının devam etmesinden ve İsrail ordusunun, Hizbullah'ın karşı karşıya geldiği güneye kara harekâtı girişiminde bulunmasından aylar sonra gerçekleşti. Lübnan sınırına yakın yerleşim yerlerindeki İsrail askerlerini ve araçlarını hedef alan İsrail, menzili Tel Aviv ve Hayfa'ya kadar ulaşan roketler atmaya devam ediyor.

Aşdod yakınlarındaki silahlı saldırıda bir İsrail polisi öldü, dört kişi de yaralandı

İsrail güvenlik ve acil servis üyeleri, 15 Ekim 2024'te İsrail'in güneyindeki Aşdod şehri yakınlarındaki Yavneh kavşağında meydana gelen silahlı saldırı mahallinde hasarlı bir polis arabasını inceliyor.

İsrail medyası, Salı günü İsrail'in güneyindeki kıyı kenti Aşdod yakınlarındaki Route 4'e düzenlenen silahlı saldırıda bir polis memurunun öldürüldüğünü ve dört kişinin de yaralandığını bildirdi.

Yedioth Ahronoth gazetesi, 30'lu yaşlarındaki bir polis memurunun ciddi şekilde yaralandığını ve hastaneye giderken kalp-akciğer resüsitasyonuna tabi tutulduğunu, ardından doktorların daha sonra öldüğünü duyurduğunu bildirdi.

Assuta Hastanesi'nden yapılan ilk açıklamada, "Kısa bir süre önce Route 4'te meydana gelen silahlı saldırıda yaralanan 2 kişi hastaneye kaldırıldı. Bunlardan biri hastaneye giderken hayatını kaybetti."

Ölen adamın yanı sıra bir kişi daha orta, 3 kişi de hafif yaralandı.

İsrail gazeteleri, dört yaralıdan birinin arabasının camına ateş edilmesi sonucu cam kırıkları nedeniyle orta derecede yaralandığını, diğerlerinin ise hafif yaralandığını bildirdi


 


 

 


 

Güncellenme Tarihi : 15.10.2024 15:51

İLGİLİ HABERLER