İsrail'e şok! Türk SİHA'larını tercih ettiler

1 dk okuma
İsrail'e şok! Türk SİHA'larını tercih ettiler

Hızlı Özet

Sitedeki haberlere göre söz konusu SİHA alımı olduğunda Türkiye artık İsrail'den de önce kapısı çalınan ülke konumunda. 15 Eylül tarihli "Tel Aviv, Rabat'in kamikaze drone'lar üretmesine yardımcı olabilir" başlıklı haberde Fas Krallığı'nın Kamikaze drone'lar için İsrail Havacılık Endüstrileri (IAI) ile görüşme halinde olduğu ancak Türkiye'nin önceliği elde ettiği belirtildi.






Askeri haber sitesi Africa Intelligence, SİHA için rotanın Türkiye'ye döndüğünü yazdı. Yapılan haberde, Fas'ın İsrail ile yakınlaşmaya başladığı, ancak SİHA alımı için önceliği Türkiye'ye verdiği ifade edildi.



Africa Intelligence, Türkiye'nin Afrika kıtası genelinde hem öncelikli silah ihracatçısı haline geldiğini hem de bu alandaki etkisini genişlettiğini yazdı.



Sitedeki haberlere göre söz konusu SİHA alımı olduğunda Türkiye artık İsrail'den de önce kapısı çalınan ülke konumunda. 15 Eylül tarihli "Tel Aviv, Rabat'in kamikaze drone'lar üretmesine yardımcı olabilir" başlıklı haberde Fas Krallığı'nın Kamikaze drone'lar için İsrail Havacılık Endüstrileri (IAI) ile görüşme halinde olduğu ancak Türkiye'nin önceliği elde ettiği belirtildi.



Haberde "Fas, acil SİHA ihtiyacını karşılamak için öncelikle Türkiye'ye döndü. Kral 6. Muhammed'in ordusu Türkiye'nin Baykar firmasından 13 Bayraktar-TB2 SİHA'sı sipariş etti" denildi.



Fransa çok bozuldu



Sitede 17 Eylül tarihinde yayınlanan haberde ise Togo Cumhurbaşkanı Faure Gnassingbe'nin hem orduyu hem de Savunma Bakanlığı'nı bekleyen mücadelelere karşı hazırlamak için Türkiye ile yoğun görüşmeler içinde olduğu ve bu durumun Paris'in bölgedeki gücünü sarstığı ifade edildi.




Bu haber 999 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Devlet Bahçeli tehdit edildi
Gündem

Devlet Bahçeli tehdit edildi

MHP Manisa İl Başkanı Nurullah Savaş’tan dikkat çeken bir iddia geldi. Savaş, “Terörsüz Türkiye” süreci nedeniyle MHP lideri Devlet Bahçeli’yi tehdit edenlerin olduğunu öne sürdü.

Habervitrini14690 Görüntüleme
Adalar Belediyesi'nde dengeleri değiştirecek istifa
Gündem

Adalar Belediyesi'nde dengeleri değiştirecek istifa

Adalar Belediye Başkanvekili Medine Pamuk'un istifasının ardından bugün yapılması planlanan başkanvekilliği seçimi, yeterli çoğunluk sağlanamaması üzerine 23 Eylül'e ertelendi. Gelişme sonrası tutuklu Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Durak da belediye meclis üyeliği ve İBB Meclis üyeliği

Habervitrini12649 Görüntüleme
Sekiz günlüğüne gittiği umreden sekiz aydır dönemediler
Gündem

Sekiz günlüğüne gittiği umreden sekiz aydır dönemediler

Ramazan umresi için 17 Şubat'ta Mekke'ye giden Havva Ünlüce (61) ile çocukları Serdar Ünlüce (34), Semra Karakaya (39) ve Hediye Ünlüce Sırakaya (25), Kabe'de yaşanan bir tartışmanın ardından 8 aydır Suudi Arabistan'dan ayrılamıyor. Aile fertleri, olayın yanlış anlaşıldığını savunurken, haklarındaki yargı sürecinin tamamlanarak Türkiye'ye ve yakınlarına dönmek istiyor.

Habervitrini10251 Görüntüleme
DMM'den 'Ailem Güvende' mesajı: Açık bir dezenformasyon
Gündem

DMM'den 'Ailem Güvende' mesajı: Açık bir dezenformasyon

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı uluslararası basın-yayın organlarında yer alan 'Ailem Güvende' operasyonlarının 'keyfi ve hedef gözeterek yürütüldüğü' yönündeki iddiaların asılsız olduğunu bildirdi.

Habervitrini13851 Görüntüleme