Dünya
  • 9.8.2024 22:52

İsrail'in Holon şehrinde iki Yahudi öldürüldü

İsrail'in Holon kentinde bıçaklı saldırıda 2 kişi öldü

İsrail'in Tel Aviv yakınlarındaki Holon kentinde meydana gelen bıçaklı saldırıda iki kişinin hayatını kaybettiğini sağlık yetkilileri duyurdu.

Elderly man, woman killed in Holon stabbing attack – www.israelhayom.com

Tıbbi yetkililer, ölen iki kişinin 66 yaşında bir kadın ve "yaklaşık 80 yaşında bir erkek" olduğunu söyledi. Diğer ikisi yaralandı.

Polis, saldırganın Batı Şeria sakini olduğunu ve olay yerinde "etkisiz hale getirildiğini" söyledi. Hastaneye vardığında öldüğü açıklandı.

Yaralılardan 26 yaşındaki bir erkek, CNN'e bağlı Channel 11'e (Kan Haber) yaptığı açıklamada, köpeğini gezdirirken bir adamın koşarak kendisine saldırdığını ve omzundan bıçakladığını söyledi.

Yaakov Levertov, adamın elinden kaçıp bir otobüs terminali otoparkına sığınabildiğini söyledi. Ancak bundan sonra acil servislerle konuştuğunda "tek" kurbanın kendisi olmadığını anladı.

Two dead, 2 hurt in terror stabbing spree in Holon; Palestinian attacker  shot by police | The Times of Israel

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Pazar günü yaptığı kabine toplantısında "Bu sabah Holon'da ölümcül bir terör saldırısı gerçekleşti. Öldürülenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyorum." dedi.

Netanyahu, "teröristi ortadan kaldıran" polis memurlarını övdü ve "Onunla işbirliği yapan herkesle hesaplaşacağız" dedi.

İsrail Devlet Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, saldırının gerçekleştiği yeri ziyaret ederek, İsraillilere silahlanmaları yönündeki çağrısını yineledi.

Two killed, two others wounded in stabbing attack in Israel

“Ailelerin acısını paylaşıyorum ve yaralılara şifa diliyorum. Savaş sadece İran'a karşı değil, burada sokaklarda. İsrail halkını silahlandırmamızın nedeni tam da bu. Son sekiz ayda 150.000'den fazla silah ruhsatı," dedi ve insanları "silah taşıyın, hayat kurtarır" diye çağırdı.

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, saldırının ardından İsraillilere silahlanma çağrısı yaptı. 

Filistinli militan gruplar Holon'daki saldırıyı kutlarken, silahlı grupların çatı örgütü olan Halk Direniş Komiteleri ve El-Kassam Tugayları sosyal medya kanallarından destek mesajları yayınladı.

Hamas, yaptığı açıklamada saldırının faili için "yas tuttuğunu" ve onu "şehit bir kahraman" olarak nitelediğini belirtti.

Açıklamada, "Hamas, bu eylemi, Gazze'deki acımasız eylemler, Batı Şeria'da artan ihlaller ve hareketin lideri İsmail Haniye'nin suikastı da dahil olmak üzere Filistin halkına karşı devam eden İsrail işgal suçlarına karşı doğal bir yanıt olarak görüyor" denildi.

Hamas'ın siyasi lideri Haniye'nin bu hafta başında suikasta uğraması , zaten gergin olan bir dönemde gerginliği daha da artırdı ve İsrail'in Hamas ve müttefikleriyle çatışmasının Ortadoğu'da çok cepheli, tam teşekküllü bir savaşa dönüşebileceği korkularını artırdı.

İsrailli sivillere yönelik saldırılar nadir değildir, ancak bunlar genellikle hem İsraillilerin hem de Filistinlilerin yoğun olarak yaşadığı Kudüs ve Batı Şeria gibi bölgelerde gerçekleşmektedir.

Geçtiğimiz Temmuz ayında, bir araç sürücüsünün Tel Aviv'deki bir alışveriş merkezinin yakınında yayalara çarpması ve ardından araçtan inip sivilleri bıçaklaması sonucu sekiz kişi yaralandı . Saldırının sorumluluğunu Hamas üstlendi.

Güncellenme Tarihi : 10.8.2024 00:00

İLGİLİ HABERLER