Gündem
  • 26.10.2024 08:00

İsrail'in İran'a yönelik danışıklı operasyonu sona erdi

CNN'e konuşan iki kaynak, İsrail'in İran'a yönelik misillemesi üç saldırı dalgasının ardından cumartesi sabahı sona erdiğini söyledi.

Kaynaklar, İran'da güneş doğarken CNN ile konuştu. İsrail'in kesin hedefleri ve verdiği hasarın boyutu belirsizliğini koruyor.

İsrail ordusu İran'a yönelik saldırıların sona erdiğini doğruladı

CNN'den Eugenia Yosef'ten

İsrail ordusu, İran'daki askeri hedeflere yönelik "kesin ve hedefli" hava saldırıları gerçekleştirdiğini duyurdu.

İsrail Savunma Kuvvetleri bir bildiride, "Misilleme saldırısı tamamlandı ve görev tamamlandı" dedi. "Uçaklarımız güvenli bir şekilde evlerine döndü."

İsrail Hava Kuvvetleri, İran'ın geçen yıl İsrail'e ateşlediği füzeleri üretmek için kullanıldığını söylediği "füze ​​üretim tesislerini" vurdu. Ayrıca İsrail ordusunun "İsrail'in İran'daki hava operasyon özgürlüğünü kısıtlamayı amaçlayan karadan havaya füze dizilerini ve ek İran hava yeteneklerini" vurduğunu söyledi.

İsrail askeri sözcüsü, "İsrail'in İran'a verdiği yanıtı tamamladık" dedi

İsrail'in en üst düzey askeri sözcüsü cumartesi sabahı ülkenin İran'a "cevabını" tamamladığını doğruladı.

Tümamiral Daniel Hagari, İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından paylaşılan bir video mesajında, "İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarına İsrail'in verdiği cevabı artık tamamladığımızı teyit edebilirim." dedi.

"İran'daki askeri hedeflere yönelik hedefli ve kesin saldırılar gerçekleştirdik - İsrail Devleti'ne yönelik acil tehditleri engelledik. İsrail Savunma Kuvvetleri misyonunu yerine getirdi" dedi.

Hagari, İran'ın "yeni bir tırmanış turuna" başlaması durumunda İsrail'in "karşılık vermek zorunda kalacağı" uyarısında bulundu.

"Mesajımız açık: İsrail devletini tehdit eden ve bölgeyi daha geniş bir tırmanışa sürüklemeye çalışan herkes ağır bir bedel ödeyecek," dedi. "Bugün kararlı bir şekilde hareket etme kapasitesine ve kararlılığına sahip olduğumuzu gösterdik ve İsrail devletini ve İsrail halkını savunmak için hem hücumda hem de savunmada hazırız."

İran, İsrail saldırılarının engellendiğini ve "sınırlı hasara" yol açtığını söylüyor

CNN'den Artemis Moshtaghian'dan

İran, İsrail'in cumartesi sabahı ülke genelindeki askeri tesislere saldırdığını ve bazı bölgelerde "sınırlı hasara" yol açtığını söyledi.

İsrail'in resmi haber ajansı IRNA, "İsrail'in Tahran, Huzistan ve İlam eyaletlerindeki askeri merkezlerin bazı kısımlarına saldırdığını" bildirirken, saldırının İran'ın "entegre hava savunma sistemi" tarafından "başarıyla önlendiğini ve karşı konulduğunu" ekledi.

IRNA'ya göre İranlı yetkililer daha önce hava savunma sistemlerinin "Tahran ve ülke genelindeki çeşitli bölgelere" konuşlandırıldığını söylemişti.

Güncellenme Tarihi : 26.10.2024 08:01

İLGİLİ HABERLER