Dünya
  • 2.10.2024 11:55

İsrail'in merkezindeki evler füzelerin şok dalgalarından zarar gördü

İran saldırısı sırasında İsrail'in merkezindeki evler şok dalgalarından zarar gördü

İran'ın füze saldırısının yol açtığı şok dalgalarının İsrail'in merkezindeki evlere zarar verdiği bildirildi.

Belediye yetkilileri, Hod Haşaron kentindeki yetkililerin yaklaşık 100 etkilenen haneye yardım sağladığını belirtirken, herhangi bir yaralanma bildirilmediğini de sözlerine ekledi.

İran'ın İsrail'e yönelik füze saldırısında hedef alınan bölgeler

CNN'den Paul P. Murphy, Allegra Goodwin, Avery Schmitz, Benjamin Brown ve Gianluca Mezzofiore'den

CNN'in doğruladığı videolarda, İran füzesinin 1 Ekim 2024'te İsrail'in Herzliya kentindeki Mossad karargahına bir kilometreden daha yakın bir mesafeye düştüğü görülüyor.

CNN'in doğruladığı videolarda, İran füzesinin 1 Ekim 2024'te İsrail'in Herzliya kentindeki Mossad karargahına bir kilometreden daha yakın bir mesafeye düştüğü görülüyor.

 

İsrail Savunma Kuvvetleri'nin İran'ın Salı gecesi ateşlediğini söylediği yaklaşık 180 füzeden en az üçü, CNN'in saldırıya ait coğrafi konumlu videoların analizi sonucunda belirgin hedefler olarak ortaya çıktı.

Saldırının ciddi bir hasara yol açıp açmadığını söylemek için henüz çok erken; bunun için gün ışığına ve muhtemelen uydu görüntülerine ihtiyaç var; ancak saldırıdan gelen videoları analiz ederek İran'ın neleri hedef aldığına dair bir fikir edinebiliyoruz.

Görüntülerde, füzelerin önemli bir kısmının Mossad'ın karargahı olan Nevatim Hava Üssü ve Tel Nof Hava Üssü'ne veya yakınlarına düştüğü görülüyor.

Bu konumlar büyük ölçüde ABD istihbarat topluluğunun ve İsraillilerin hedef alınacağına inandıklarıyla örtüşüyor. Konuyla ilgili bilgilendirilmiş bir kişiye göre İsrail, İran'ın muhtemelen üç İsrail hava üssüne ve bir istihbarat üssüne saldıracağını değerlendirdi. Ve bir ABD askeri yetkilisi CNN'e olası İran hedefleri arasında hava üsleri ve istihbarat komuta merkezlerinin de bulunduğunu söyledi.

Görüntülerde, Tel Aviv'in Glilot semtindeki Mossad karargahının yakınlarına en az iki füze düştüğü görülüyor. Glilot semti, çok sayıda konut ve ticari binanın bulunduğu yoğun nüfuslu bir bölge.

Güney İsrail'in Negev çölünde, videolar İran roketlerinin önemli sayıda Nevatim üssüne isabet ettiğini gösteriyor. İsrail'in en büyüklerinden biri olan tesis, daha önce İran tarafından 13 Nisan saldırısında vurulmuştu (IDF, hasarın asgari düzeyde olduğunu söyledi.)

Tel Aviv'in 24 kilometre güneyindeki Tel Nof üssünün bulunduğu bölgede ise bir başka videoda çok sayıda etki görüldü.

Güncellenme Tarihi : 2.10.2024 12:10

İLGİLİ HABERLER