Gündem
  • 9.10.2024 10:25

İsrail'in öldürdük dediği Kudüs Gücü komutanı bakın nerede çıktı

İran, İran Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani'nin akıbetini resmen açıkladı

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Koordinasyon İşleri Yardımcısı Iraj Mesjedi Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Kolordu Komutanı General İsmail Kaani'nin iyi ve sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.

إسماعيل قاآني: خليفة سليماني المخلص للمشروع التدميري
İsmail Kaani Tahran'dan dünyaya sesleniyor

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani, Tahran'da düzenlenen Uluslararası Filistin Çocukları ve Gençleriyle Dayanışma Konferansı'na mesaj göndererek, öldürüldüğüne dair dolaşan haberlere son verdi.

bildirdiğine göre, birkaç gün önce Hizbullah'ın karargâhlarından birini hedef alan İsrail baskını sonrasında Lübnan'da olduğuna dair spekülasyonların ardından İranlı bir yetkili, Kaani'nin akıbeti hakkında bilgi verdi.

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Koordinasyon İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Tuğgeneral Iraj Masjedi, "Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral İsmail Kaani'nin sağlık durumu iyi ve aktif olarak çalışmalarına devam ediyor."

Tuğgeneral Masjedi şunları ekledi: "Bizlere sık sık Qaani'nin akıbetini soruyorlar. Sağlık durumu iyi ve faaliyetlerine devam ediyor. Bu konuda neden açıklama yapmamız gerektiğini söyleyenler var. Buna gerek yok. ”

Basında çıkan haberlerde, İsmail Kaani'nin, eski Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın İsrail hava saldırısında öldürülmesinin ardından Lübnan'a gittiği ve kendisinden günlerce haber alınamadığı ve bir saldırı sırasında Beyrut'un güney banliyösünde bulunduğu yönünde spekülasyonlar yapıldı. İsrailli kaynaklar, saldırıda Hizbullah lideri Haşim El Din'in partide Hasan Nasrallah'ın potansiyel halefi olduğunu belirtti.

Güncellenme Tarihi : 9.10.2024 10:32

İLGİLİ HABERLER