Gündem
  • 19.11.2023 13:46

İsrail'in Şifa Hastanesi yalanı elinde patladı.. İsrailliler derin hayal kırıklığı yaşıyor

İsrail Ordusu'nun, “HAMAS'ın merkezi Şifa Hastanesi'nin altında. Rehineleri de orada tutuyorlar” yalanı elinde patladı. İsrail kamuoyu ve basını buna o kadar inanmıştı ki, İsrail askerleri Şifa Hastanesi'ne girdiğinde HAMAS'ın yok edileceğini sandılar.
Bekledikleri olmadı..
Şifa Hastanesi'nde HAMAS'a ait tek bir delil bulamadılar. Rezil olan İsrail ordusu durumu kurtarmak için kendi getirdiği bir takım silah ve HAMAS yeleklerinin videosunu yayınladı. Videoda silahların paslandığını gözden kaçırınca komik duruma düştüler ve anında sildiler.

BBC goes inside Al-Shifa hospital with the Israeli army - BBC News

İsrail'in Şifa Hastanesi propagandası yerleşimcileri hayal kırıklığına uğrattı

İsrail medyası, İsrail işgal güçlerinin Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne baskın yapması ve sahnelenen propaganda videoları hazırlamasının ardından "İsrail" konusunda yaygın bir hayal kırıklığı yaşandığını bildirdi.

Israel-Gaza war live: Troops 'holding medics as human shields' at Al Shifa  Hospital

İsrail medyası çarşamba günü, İsrail işgal güçlerinin Gazze'deki Şifa Tıp Kompleksi'ne saldırısının ardından yapılan yoğun İsrail propagandasının, saldırı sırasında "İsrail"in Hamas hareketini ortadan kaldıracağına inanan İsrailli yerleşimciler için bir hayal kırıklığı olduğuna dikkat çekti .

Medya, Hamas liderliğinin El Şifa'nın saldırısından sonra bile birbirine bağlı kaldığını ve savaşçılarının "Tel Aviv" ve Gazze Zarfı yerleşimlerine roket atmaya devam ettiğini belirtti.

Israeli forces approach key Gaza hospital; what will they do? | Reuters

İsrail işgal güçlerinin El Şifa'ya ulaştığı ancak İsrail güçlerinin Gazze'deki Hamas lideri Yahya el Sinvar ve El Kassam Tugayları Başkomutanı Muhammed Deif'i yakalayamaması nedeniyle operasyonun amacına ulaşılamadığı belirtildi.

İsrail işgal ordusunun hiçbir İsraillinin tanımadığı bir Hamas yetkilisini öldürdüğünü duyurduğunu da alaycı bir şekilde ekledi.

İsrail Kanal 12'nin din muhabiri Yair Cherki şunları söyledi: "İsrail'deki yaygın hayal kırıklığını sadece evde oturanlardan değil, aynı zamanda Gazze'den dönen ve orada yaklaşık iki hafta geçiren askerlerden de duyuyorum."

IDF releases footage of weapons it says were found in Gaza's Al-Shifa  Hospital | Arab News PK

Cherki, "Gazze Şeridi'ndeki İsrailli mahkumlarla ilgili büyük bir hayal kırıklığı var" diye vurguladı.

İsrail Kanal 13'ün Arap işleri analisti Zvi Yehezkeli ise İsrail güçlerinin bastığı Şifa Hastanesi'nde gerçek değeri olan hiçbir şeyin bulunmadığının açık olduğunu belirterek, Hastane meselesinin "İsrail'in dikkatini dağıtan bir şey" olduğunu ekledi. Bir haftadan fazla süredir maruz kalınan bu dikkat dağıtıcı hikayeler, sonuçta İsrail kamuoyunda hayal kırıklığı yaratacaktır."

Güncellenme Tarihi : 19.11.2023 13:57

İLGİLİ HABERLER