Dünya
  • 13.12.2023 12:13

İsrailli Albay ve 10 asker öldürüldü

IDF Çarşamba günü Gazze Şeridi'ndeki Shuja'iyya'da öldürülen sekiz askerin isimlerini açıkladı. Ölenlerin arasında birinci sınıf Çavuş Rom Hecht, Binbaşı Ben Shelly, Yüzbaşı Liel Hayo, Başçavuş Oriya Yaakov, Çavuş Achia Daskal, Binbaşı Moshe Avram Bar On, Binbaşı Roei Meldas, Yarbay Tomer Grinberg, Albay Itzhak ben basat, Çavuş Eran Aloni bulunuyor.

  Düşmüş IDF askerleri

İsrail güne aralarında bir Albayın da olduğu 10 askerinin öldürüldüğü haberi ile uyandı.
IDF, Golani tabur komutanı da dahil olmak üzere Gazze'de savaşan 8 askerin öldürüldüğünü duyurdu

İsrail Savunma Kuvvetleri, dün Gazze Şeridi'nde savaşan 8 askerin öldürüldüğünü, Hamas terör grubuna yönelik kara saldırısında ölü sayısının 113'e çıktığını duyurdu.
Ölenler arasında Golani Tugayı'nın 13. Taburu komutanı Yarbay Tomer Grinberg'in de olduğu açıklandı. İsrail basını Şucaiyye'deki IDF askerlerinin bubi tuzağı bulunan binadan duyulan silah seslerine karşılık verdiğini yazdı. 
Olayla ilgili ilk incelemede, Golani tugay kuvvetinin ateş altında kaldığı sırada kasabanın yoğun yapılaşmış bir bölgesinde faaliyet gösterdiği ortaya çıktı. Patlayıcı madde etkinleştirildiğinde yaralıları tahliye etmek için yapılara ek savaşçılar geldi ve bu da daha fazla ölüme neden oldu. İsrail ordusu Kassam yiğitlerinin bir tünel kuyusundan çıktığına inanıyor.
Times of Israel'e göre, Golani Tugayı'nın komutan ekibinin başında bulunan Albay Ben Basat, Ekim ayı sonunda başlatılan kara harekâtından bu yana Gazze'de öldürülen en kıdemli İsrail subayı oldu.
IDF, Shujaiyeh'deki pusuda iki askerin daha öldürüldüğünü duyurdu

IDF, kuzey Gazze Şeridi'nde savaşırken iki Golani tugayı askerinin daha öldüğünü duyurdu. Onların ölümleri Salı günü çatışmalarda öldürülen İsrail askerlerinin toplam sayısını 10'a çıkardı.

Güncellenme Tarihi : 13.12.2023 12:20

İLGİLİ HABERLER