Asayiş
  • 5.4.2024 10:56

İsrailli caniler Şifa Hastanesi'nde öldürdükleri 13 çocuğu bahçeye gömmüş

İnsan hakları grubu, İsrail ordusunun Gazze'deki El Şifa Hastanesi çevresinde 13 çocuğu infaz ettiğini söylüyor

Euro-Med Monitor, İsrail'in El Şifa hastanesi yakınlarında 13 çocuğu öldürmesinin son 6 ayda Gazze'de gerçekleştirilen 'soykırımın' bir parçası olduğunu söyledi.

Bir insan hakları grubu Çarşamba günü yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze'deki El Şifa Hastanesi ve çevresinde bir hafta boyunca 13 çocuğu "doğrudan ateş ederek" "infaz ettiğini" söyledi.

Euro-Med İnsan Hakları İzleme Örgütü  bunu bir savaş suçu ve insanlığa karşı suç olarak ilan etti ve bunu "Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkının son altı aydır yaşadığı soykırımın bir parçası" olarak nitelendirdi.

Euro-Med Monitor, İsrail ordusunun Gazze Şehir Hastanesi içinde ve yakınında yargısız infazlar ve sivillerin kasıtlı öldürülmesi de dahil olmak üzere "sistematik ve korkunç" askeri operasyonlar yürüttüğünü ekledi.

Örgüt, saha ekibinin yaşları 4 ila 16 arasında değişen Filistinli çocukların öldürülmesi ve infaz edilmesiyle ilgili "aynı ifadeler" aldığını bildirdi.

Rapor şunu ekledi: "Ölümcül silahlı saldırıların bir kısmı İsrail ordusunun kuşatması sırasında kurbanların aileleri evlerindeyken meydana geldi; diğerleri ise kurbanların İsrail ordusunun onları zorla tahliye ettikten sonra 'güvenli' olarak belirlediği rotalardan kaçmaya çalışması sırasında meydana geldi. evleri ve ikamet yerleri."

Euro-Med Monitor'ün haberine göre, El Şifa yakınlarında yaşayan İslam Ali Salouha, İsrail güçlerinin dokuz yaşındaki oğlu Ali ve altı yaşındaki oğlu Saeed Muhammad Sheikha'yı öldürdüğünü söyledi.

Salouha, bunun ailelerinin ve yerel halkın gözü önünde gerçekleştiğini ve İsrail güçlerinin özellikle çocukları canlı mermilerle hedef aldığını söyledi.

İsrail'in El Şifa'ya yönelik mevcut baskını yaklaşık 10 gün önce başladı.

Euro-Med Monitor, BM'nin keyfi veya yargısız infazlarla ilgili özel raportörünü İsrail güçlerinin Şifa ve yakınlarında gerçekleştirdiği cinayetleri soruşturmak ve belgelemek için acilen harekete geçmeye çağırdı.

Ayrıca raportöre, bu eylemleri gerçekleştiren ve emreden kişiler için etkili hesap verebilirlik tedbirleri alınması yönünde baskı yapması çağrısında da bulunuldu.

Hak grubu, "Euro-Med Monitor, Gazze Şeridi'nde devam eden İsrail suçlarına karşı daha savunmasız olan ve uluslararası hukuk kapsamında herhangi bir koruma sağlanamayan Filistinli çocukların korunması ihtiyacına dikkat çekiyor." dedi.

"Bunun yerine İsrail ordusu onları yiyecek, barınak ve tıbbi bakımdan mahrum bırakmanın yanı sıra cinayetlerin, infazların ve ayrımsız hedef almanın açık ve mevcut hedefi haline getirdi."

Güncellenme Tarihi : 5.4.2024 11:15

İLGİLİ HABERLER