Gündem
  • 1.7.2024 23:07

İsrailli komutan : Refah'ta Kassam'ı devirmek iki yıl sürer

İsrailli komutan: Refah'taki Kassam'ın yıkılması iki yıl sürecek. İşgalin bu şehirde en çok korktuğu şey bu 


İsrailli bir askeri komutan, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinde Hamas hareketiyle yüzleşmenin zorluğunu kabul ederek, bu şehirdeki tugayların dağıtılmasının en az iki yıl gerektirdiğini vurguladı ve işgalin bu şehirde en çok korktuğu şeye işaret etti. . 

Bu, İsrail Ordusu 12. Tugay Komutanı Albay Afri Elbaz'ın 29 Haziran 2024 Cumartesi günü İsrail gazetesi Yedioth Ahronoth'a yaptığı açıklamalarda geldi ; bu, İsrail ordusunun Hamas'ın Refah'taki yenilgisinin ilan edilebileceğini iddia eden tahminleriyle çelişiyordu. birkaç gün içinde.

Elbaz, "Hamas, Refah'ta bağımsız gruplar tarafından, aralarında koordinasyon olmadan yürütülen bir gerilla savaşı yürütüyor" dedi. "Bu da bununla başa çıkmayı çok daha zorlaştırıyor ve bizden farklı bir davranış, farklı bir düşünce tarzı gerektiriyor."

Şöyle ekledi: "Hamas'ın Refah'taki altyapısının sökülmesinin en az iki yıl daha devam edeceğini tahmin ediyorum."

Yedek piyade tugayı olan 12. Tugay Komutanı, “Refah Tugayı (El Kassam Tugayları) eski ve asker kaçırma becerisiyle biliniyor, bu nedenle hareketimiz yavaş gibi görünse de burada akıllıca ve temkinli davranıyoruz. ” 

Ayrıca "Refah Tugayı'nın patlayıcılar alanındaki uzmanlığıyla tanındığını ve bizi iyi araştırdığını" belirtti.

Askeri komutan şunları söyledi: "Neredeyse hiçbir istihbarat bilgisi ve küçük bir saha hücresi olmadan Refah'taki tünellerin yerlerinin belirlenmesi hayal kırıklığı yaratıyor." 

İşgal ordusunun yedek generali Yitzhak Brik ise işgal liderlerinin yerleşimcilere yalan söylediğini, Gazze'de zafer olmadığını söyledi. 

Bir televizyon röportajında ​​şunları ekledi: "Askerler beni Refah'tan arıyor, Gazze'de kazanamadığımızı, Hamas'ın bizi vurup öldürdüğünü ve önümüze çıkmadığını söylüyor."


Askeri liderlerin açıklamaları, İsrail Ordu Radyosu'nun Salı günü yaptığı, ordunun tahminlerinin "Refah Tugayı'nın yenilgisini birkaç gün içinde duyurmanın mümkün olacağını" gösterdiği yönündeki duyuruyla çelişiyor; Bu da "savaşın üçüncü aşamasına geçiş" anlamına geliyor; ilki Gazze Şeridi'nin dışından bombalama, ikincisi ise karadan saldırıydı.

Son haftalarda İsrail medyası, savaşın üçüncü aşamasının Gazze Şeridi'nin yoğun bombalanmasından istihbarat bilgilerine dayalı hedefli bombalamaya geçiş anlamına geldiğini belirtti.

Güncellenme Tarihi : 1.7.2024 23:13

İLGİLİ HABERLER