Dünya
  • 7.10.2024 10:42

İsrailli rehinelerin aileleri Netanyahu'nun evinin önünde 2 dakika siren çaldılar

İsrailli rehinelerin aileleri Netanyahu'nun ikametgahının dışında 2 dakikalık siren çaldı

Gazze'de rehin tutulan İsraillilerin aileleri, Hamas tarafından kaçırılmalarının üzerinden bir yıl geçmesinin ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Kudüs'teki konutunun önünde iki dakika boyunca siren çalarak, sevdiklerini geri getirmesi çağrısında bulundu.

Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği ve 1.200 kişinin ölümüne, 250 kişinin de rehin alınmasına yol açan saldırıların ardından aileler, sevdiklerinin serbest bırakılmasını sağlayacak bir ateşkes anlaşması için İsrail hükümetine başvurdu.

Rehineler ve Kayıp Aileler Forumu'na göre, Pazartesi günü yakınları yaşadıkları yoğun üzüntü ve travmadan bahsettiler.

"Annem ve babamın panik içinde uyanıp güvenli odaya koştuğu o cumartesi sabahından bu yana bir yıl geçti. Teröristlerin kibbutza sızmasının üzerinden bir yıl geçti. Kimsenin anlayamayacağı ölümcül bir korku yılı," dedi anne ve babası kaçırılıp Gazze'ye götürülen Shir Siegel.

Siegel'in annesi Aviva Siegel iki aylık esaretin ardından serbest bırakıldı, ancak babası Keith Siegel rehin tutulmaya devam ediyor.

Siegel, "Anne babamın eve gelip sarıldığımızı hayal ettiğimden beri bir yıl geçti. Bir yıl geçti ama sanki uzun bir gün gibi geliyor," dedi.

Bazı yakınları da umut ve direnç mesajları verdi.

"Omeri, hayatım. Seni özlüyorum. Her nefeste, her an bedenimde yokluğunu hissediyorum," dedi geçen yıl Nova müzik festivalinde oğlu Omer kaçırılan Niva Wenkert.

"Vazgeçmiyoruz hayatım, bir saniye bile vazgeçmiyorum," dedi. "Buradayız, eve dönene kadar kazanacağız."

 

Yüreği kırık aileler, 7 Ekim yıldönümünde Nova festivali saldırısının dehşetini anlatıyor

Hamas ın geçen yıl Nova Müzik Festivali'ne düzenlediği saldırıda çalınan şarkı, pazartesi günü 7 Ekim saldırılarında hayatını kaybedenler için düzenlenen anma töreninde tekrar çalındı.

Gazze'de öldürülen ve kaçırılanların aileleri ve arkadaşları için duygusal bir anda, şarkı geçen yıl olduğu gibi aynı zamanda çalındı ​​ve sonra aniden durduruldu.

Anma törenine katılanların birçoğu sevdiklerinin son anlarını hatırlayarak ağladı, birbirlerine sarıldı ve teselli verdi.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog törene katılarak, burada katledilenlerin aileleriyle konuştu ve anıt alanında yürüyüş yaptı.

Gabriel Barel'in ailesi (üç erkek kardeşi, annesi ve en yakın arkadaşı), yüzlerce benzer anıtın arasına yerleştirilmiş Barel portresinin etrafında toplandı.

Barel festivalde öldürüldüğünde 22 yaşındaydı. Katliamdan haftalar sonra ailesi ona ne olduğunu bilmiyordu. Olay yerinden uzaklaşırken vuruldu ve araba daha sonra yakıldı, bu da kalıntılarının teşhis edilmesini son derece zorlaştırdı.

Kardeşi Yeoda Barel, Gabriel'in partiye gitmesinin beklenmediğini söyledi.

"Bileti yoktu ama içeri gizlice girmeyi başardı ve bütün gece dans etti" dedi.

Yeoda, Gabriel'in Gazze'den ilk roketlerin atılmasının hemen ardından, Aşkelon kentinde yaşayan annesinden bir telefon aldığında festivalden ayrıldığını söyledi.

"Kendi başınaydı ve roketlerden korkuyordu, bu yüzden ona gidecekti. Kendisi için değil, onun için endişeleniyordu," dedi Gabriel'in en küçüğü Yeoda, CNN'e.

Yeoda ve Gabriel'in ordudan en yakın arkadaşı olan Noam, onun eğlenceyi seven, her zaman arkadaşlarıyla çevrili olan ve Güney Amerika'ya yapacağı büyük seyahat için para biriktiren bir adam olduğunu söyledi.

Gabriel'in dışa dönük kişiliğine saygı duruşunda bulunmak için grup, portresinin etrafında toplandı ve kameraya gülümseyerek bir selfie çektirdi.

Yeoda, "Onu her gün özlüyorum" dedi.
 

Güncellenme Tarihi : 7.10.2024 10:49

İLGİLİ HABERLER