Gündem
  • 24.1.2022 12:27

İstanbul'da kar daha ne kadar sürecek

İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek? Meteoroloji mühendisi açıkladı

İstanbul'da gece saatlerinde başlayan kar yağışı sabah saatlerinde de etkisini gösterdi. Yoğun kar yağışının ardından İstanbul beyaza bürünürken, özellikle sabah işe gitmek isteyen sürücüler zor anlar yaşadı. Vatandaşlar ise İstanbul'da kar yağışının ne kadar süreceğini merak ediyor. A Haber'e bağlanan Meteoroloji uzmanı Esra Bayhan canlı yayında açıkladı. İşte son dakika kar haberleri..

İstanbul'da dün gece başalayan yoğun kar yağışı aralıklarla etkili olmaya devam ediyor. Yoğun kar yağışının ardından şehir beyaza bürünürken, sabah saatlerinde işe gitmek isteyen vatandaşlar zor anlar yaşadı. Meteoroloji'den de kar yağışı ile ilgili uyarılar peş peşe geliyor... Peki İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek? Meteoroloji uzmanı Esra Bayhan canlı yayında açıkladı.

A Haber canlı yayınına katılan Meteoroloji Mühendisi Esra Bayhan, yurt genelinde ve özellikle İstanbul'da devam eden kar yağışı ile ilgili önemli bilgiler verdi. Öncelikle geçen sene yaşanan kuraklığa değinen Bayhan, Türkiye'nin son 90 yılda 3 Van Gölü büyüklüğünde su kaybettiğine vurgu yaparken, yağan karın çok kıymetli olduğunu belirtti.

İÇ ANADOLU'DA BU GECEYE DİKKAT
Başta Ankara ve Konya olmak üzere bu gece saatlerinde hava sıcaklıklarının ciddi derecede düşeceğine değinen Bayhan, sıcaklığın -15 derecelere düşebileceğini belirtti. Öte yandan İç Anadolu'da kar yağışı da devam edecek.EGE VE AKDENİZ
Muğla ve Antalya'nın yüksek kesimleri haricinde Ege ve Akdeniz'de şu ana kadar kar yağışı yaşanmazken, Esra Bayhan bu gece Akdeniz bölgesinde özellikle yüksek kesimlerde kar yağışının etkili olacağını söyledi. Ege Bölgesi'nde ise İzmir ve Aydın'da kar yağışı beklenmiyor.

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI DEVAM EDECEK Mİ?
Peki kar yağışının etkili olduğu İstanbul'da kar yağışı ne kadar daha devam edecek. Esra Bayhan İstanbul'da kar yağışının aralıklarla devam edeceğini belirtirken yaşanacak poyrazla birlikte kar yağışının ve soğuğun daha fazla hissedileceğini ifade etti. Kar yağışı İstanbul'da yarın da etkisini devam ettirirken, daha sonra etkisini azaltacak ve kar İstanbul'u terk edecek...

TÜRKİYE GENELİ HAVA DURUMU
TÜM YURT ETKİLİ KAR VE SAĞANAK YAĞMUR ALTINDA

Yağışların, Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz'in doğusu, İç Anadolu'nun güney ve doğusu (Sivas hariç), Batı Karadeniz'in kuzey ve doğusu, Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Giresun, Muş, Bingöl, Bitlis, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevreleri, Diyarbakır ve Şanlıurfa'nın batı kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı batı bölgeleri ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinde mevsim normallerinin 4-6 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında olacak. Rüzgarın, Marmara ve Batı Karadeniz'de kuzeyli, Ege ve İç Anadolu'nun kuzey ve batısında önceleri güneyli, zamanla kuzeyli, diğer yerlerde güneyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da güneyli yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına ve kısa süreli kuvvetli fırtına (40-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara hava durumu: Çok bulutlu, kar yağışlı -2
İstanbul hava durumu: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı (Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.) 3
İzmir hava durumu: Parçalı ve çok bulutlu 4

Bursa hava durumu: Çok bulutlu ve kar yağışlı (Yağışların, kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.) 0
Adana hava durumu: Çok bulutlu, sağanak yağışlı, iç kesimler karla karışık yağmur ve kar yağışlı (Yağışların doğusunda kuvvetli olması bekleniyor.) 10
Antalya hava durumu: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, iç ve yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 9

Samsun hava durumu: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı (Yağışların, kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.) 3
Trabzon hava durumu: Parçalı ve çok bulutlu yağmurlu yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 8

Erzurum hava durumu: Parçalı ve çok bulutlu, kar yağışlı -4
Diyarbakır hava durumu: Parçalı ve çok bulutlu, kar yağışlı (Yağışların batı kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.) 3

2 GÜN DAHA...

Etkili rüzgarın da yer yer görüldüğü hava durumunda bugünden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden, İstanbul'un kuzey ve batı kesimleri ile boğaz çevresinde yoğun olmak üzere deniz etkili kar yağışlarının 3 gün boyunca aralıklarla etkisini sürdürmesi bekleniyor.

İPTAL OLAN UÇAK SEFERLERİ DUYURULDU

Öye yandan Türk Hava Yolları (THY), olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın İstanbul Havalimanı varışlı ve kalkışlı yapılması planlanan 36 tarifeli seferi iptal ettiğini duyurdu. Hava koşullarının operasyonlara olumsuz etkisini en aza indirmek için tedbirler almayı sürdüren THY, bu doğrultuda iç ve dış hatta planladığı bazı seferleri iptal etti. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "24 Ocak tarihli, İstanbul Havalimanı kalkışlı ve varışlı toplam 36 seferimiz iptal edilmiştir. Uçuş durumunuzu web sitemizde sorgulayabilirsiniz." ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 24.1.2022 12:41

İLGİLİ HABERLER