Asayiş
  • 28.11.2004 01:47

İSTANBUL'DA KIZ KAÇIRMA KATLİAMI!..

İstanbul Beyoğlu'nda bir otomobile silahlı saldırganlar tarafından çapraz ateş açılması sonucu 1'i kadın 4 kişi öldü, bir çocuk da yaralandı.

Kız kaçırma meselesinden kaynaklandığı ileri sürülen olayın faillerinin yakalanması için polis geniş çaplı operasyon başlattı.

Olay önceki gece saat 02.15 sıralarında Hacı Ahmet Mahallesi İplikçi Fırın Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre iki aile arasındaki husumet, Barış Özdoğanlar'ın (18) Haziran ayı içerisinde Ali Tamkoşar'ın kızı K.T'yi (14) kaçırmasıyla başladı. Barış Özdoğanlar tarafından kaçırılan K.T. karşılıklı yapılan görüşmeler neticesinde ailesine teslim edildi. Ancak Tamkoşar ailesinin öfkesi dinmedi. İki aile arasında zaman zaman silahlı kavgalar yaşandı. Bilal Özdoğanlar, olay gecesi yengesi Perihan Özdoğanlar (48), amca çocukları Nazmi Özdoğanlar (32), Uğur Özdoğanlar (21) ve Nazmi Özdoğanlar'ın kızı Derya Ö. (7) ile birlikte Nazmi Özdoğanlar'ın Hacı Ahmet Mahallesi'ndeki kayınpederinin evine misafirliğe geldi. Gece geç saatlere kadar oturan Özdoğanlar evden 34 AC 2057 plakalı Şahin marka araçla ayrıldıktan kısa bir süre sonra, İplikçi Fırın Sokak’ta çarpraz ateşe maruz kaldı. Olayda, Perihan Özdoğanlar, çocukları Nazmi ve Uğur Özdoğanlar ile birlikte Barış Özdoğanlar ölürken, torun Derya Ö. yaralandı. 7 yaşındaki Derya olay yerine gelen polisler tarafından Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Silah seslerini duyunca olay yerine gelen Özdoğanlar ailesinin yakınları sinir krizi geçirdi. Yerde ve arabada bulunan cesetlerin yanında uzun süre gözyaşı dökenleri polis yatıştırmaya çalıştı. Ölen şahısların cesetleri olay yerine gelen ambulanslarla Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırılırken, olayın büyümemesi için geniş güvenlik önlemi alındı. Hacı Ahmet Mahallesi'ne çok sayıda çevik kuvvet polisi ve panzer sevk edildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Asayiş Şube ekipleri cinayet zanlılarından Ali Tamkoşar'ı (32) Çağlayan'da üç adet tabanca ile yakaladı. Olayla ilgili olarak Veysel Tamkoşar (17), Fahrettin Tamkoşar (18) ve henüz soyismi belirlenemeyen 'Yaşar' isimli zanlı aranıyor. Bu arada olaya konu olan K.T. isimli şahsın daha önce yankesicilik, kapkaç gibi çeşitli nedenlerle 47 kez, Perihan Özdoğanlar isimli kadının ise yankesicilik ve kapkaç suçlarından 30 kez Asayiş Şube'de gözaltına alındığı öğenildi.

Bu arada saldırı ile ilgili olarak gözaltında tutulan Ali Tamkoşar'ın 1997 yılında adam öldürmek suçundan hüküm giydiği, silah ve bıçakla adam yaralama ve kumar oynatmaktan 10 sabıkası olduğu belirlendi. Aranan zanlılardan Veysel Tamkoşar ve Yaşar isimli şahsın da yankesicilk ve kumar oynatmaktan sabıkası bulunuyor.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:21

İLGİLİ HABERLER