İSTANBUL - İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, ''İstanbul'daki kapkaç olaylarının ferdi olmaktan çıkıp organize suç niteliğine dönüştüğünü'' belirterek, ''Kapkacı en az seviyeye çekeceğiz, ama 'yok edeceğiz' demek mümkün değildir'' dedi.
İstanbul Emniyeti olarak kapkaç olayları üzerinde ''çok fazla durduklarını'' vurgulayan Cerrah, buna karşın İstanbul'un ''12 milyon nüfuslu bir megakent'' olduğuna dikkat çekti.
Bazı ilçelerde motorize ekipleri artırdıklarını, özellikle Eminönü ve Beyoğlu'nda sivil ekipler görevlendirdiklerini, yaya devriyelerle kapkaç olaylarına karşı önlem almaya çalıştıklarını anlatan Cerrah, geçtiğimiz günlerde kapkaç nedeniyle yakalanan bazı kişileri DGM'ye sevk ettiklerini hatırlattı.
Bundan sonra da ''organize suç'' niteliği taşıyan kapkaç olaylarında yakalananların DGM'ye sevk edilerek yargılanmalarını sağlayacaklarını kaydeden Cerrah, vatandaşlardan da dikkatli olmalarını istedi.
Celalettin Cerrah, ''özellikle kadınların mümkün olduğunca sakin yerlere gitmemeleri, yol kenarında yürüyenlerin ise çantalarını sol omuzlarında taşımamaları ve daha sıkı tutmaları'' gerektiğini bildirdi.
Kapkaç olaylarının en az seviyeye indirileceğini dile getiren Cerrah, ''Kapkacı en az seviyeye çekeceğiz, ama 'yok edeceğiz' demek mümkün değildir. İstanbul megakenttir, mutlaka kapkaç olayı olacaktır. Ama vatandaş da kendi üzerine düşeni yaparsa, bunun sonunu getireceğimize inanıyorum'' diye konuştu.
Celalettin Cerrah, ''Kapkaç terörü bitmez, ama asgariye indireceğim. İstanbul Emniyeti olarak bunu mutlaka başaracağız.'' dedi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 20:24