İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri,1 ay önce bir hücre evine yapılan baskında ele geçirilen DHKP-C terör örgütü askeri kanat sorumlusu Asuman A.'nın verdiği bilgiler doğrultusunda Küçükçekmece'deki bir hücre evine baskın düzenledi. Baskında aynı örgütün askeri kanadına mensup Özgür B.Ö ve Demir Ş. ile bu iki teröriste yardım ve yataklık yapan bir kişi kıskıvrak yakalandı. Bu kişilerin ilk sorgusunda bu teröristlerin İstanbul'u kana bulayacak kanlı eylemlere imza atacağı öğrenildi.Operasyonun tüyler ürperten yönü ise ele geçirilen teröristlerin bombalı eylemlerde kullanacakları yöntemdi.
Çünkü teröristler bombalı eylemlerini uzaktan kumandalı oyuncak arabalarla gerçekleştireceklerdi.Tahrip gücü yüksek bomba düzeneği kurulan uzaktan kumandalı oyuncak arabalar ilk belirlemelere göre polis ya da hakim ile savcılara yönelik bir saldırıda kullanılacaktı.
Hücre evine yapılan baskında ayrıca, 1 adet kalaşnikof marka tüfek, 1 adet barretta tabanca, 1 adet makarov tabanca, bomba düzenekli cep telefonu, bomba yapımında kullanılan 35 kilo amonyum nitrat ele geçirildi.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 13:08