Ekonomi
  • 1.11.2008 10:44

İŞTE 2009 YILININ EKONOMİK PLANI

Devlet Bakanı Naızm Ekren, AK Parti Hükümet'nin 2009 yılı ekonomik programını açıkladı. Bütçe üzerine görüşmeler yarın başlayacağını belirten Devlet Bakanı Ekren'in sözleri şöyle:
-Küresel krizden daha az etkilenmeyi hedefliyoruz. Küresel krizin neden doğduğu, nasıl bir süreç geçirdiğini biliyoruz. Ülkelerdeki özellikle ABD'deki mortgage kredisindeki ikinci kredi ile başlayan seçim zaman içinde sistematik yanlışlarla birleşince şok etkisi yarattı.Bilançoların temizlenmesi şeklinde bir yaklaşım gündeme geldi.
- Her ekonominin kendi ulusal dinamiklerine bağlı olarak her ekonominin zayıf ve güçlü yönleri birlikte değerlendirilmeli.Türkiye ekonomisi teşebbüs özgürlüğü, şeffaf piyasaları amaçlayan bir ekonomiyi hedefliyor. Küresel krizden daha az etkilenmeyi hedefliyoruz. Türk ekonomisi fazla hasara uğramadan amaca ulaşacak. Kriz uluslararası işbirliğini zorunlu hale getiriyor. Krizde en önemli faktörün güven faktörü olduğu görülüyor. Kurumların yeni dönemde güvensizlikten dolayı tedirgin olması önce kendine güven sonra da karşılıklı güveni net bir şekilde gerekli kılıyor. En önemli yapısal reform karşılıklı güven olmalı
-2009'da yüzde 5 olan büyüme hedefini yüzde 4'e indirdik.
-Kayıtdışılıkla mücadele protokolü çok yakın zamanda açıklanacak.
- 2009'da IMF yetkilileri ile yapılna toplantıda İstanbul'un finans merkezi olmasını ön gören anlaşmayı da imzalayacağız.
- Ayda birkez ekonomik duruma ilişkin toplantı yapılacak.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:46

İLGİLİ HABERLER