
İŞTE BAŞBUĞ'U TUTUKLATAN ORGENERAL VE ALBAY!..
İlker Başbuğ'un Genelkurmay Başkanı olduğu dönemde patlayan andıç konusunda bir numaralı sanık olan Albay Dursun Çiçek, ıslak imzasının ortaya çıkmasına rağmen bir türlü tutuklanmadı.
İlker Başbuğ tarafından sürekli olarak korunan Dursun Çiçek, bütün soruşturmaları kazasız atlattı.Başbuğ'un gitmesiyle de desteği biten Çiçek Albay tutuklandı.
Başbuğ'a en yakın isimlerden birisi de Orgeneral Hasan Iğsız'dı.
O dönemde Genelkurmay 2. Başkanı olan Orgeneral Hasan Iğsız'ın askeri helikopterle piknik yapması ve askeri helikopterde ailesinin ile sivillerin bulunması büyük olay olmuştu.
Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait 12301 kuyruk numaralı askeri helikopteri kullanarak ailecek pikniğe gittikleri için çok eleştirilen Iğsız'a da Başbuğ sahip çıktı.
O dönemde araya giren İlker Başbuğ olayı soruşturma açılmadan kapattı.
Gelelim bugüne.
Başbuğ tarafından en çok korunan ve kollanan Orgeneral Hasan Iğsız ve Albay Dursun Çiçek, buğün kendisinin başını yakan iki isim oldu.
Verdikleri ifadelerde kendilerini kurtarmak için emri dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'dan aldıklarını anlatan iki isim, Başbuğ'un tutuklanmasına neden oldu.
HABERVİTRİNİ/ÖZEL
‘Iğsız ve Çiçek tutuklattı’
Emekli Tuğgeneral Kürşat Atılgan, Başbuğ’un tutuklanmasının Türkiye’de bir ilk olduğunu vurgulayarak, “Bu TSK ve Türkiye açısından çok önemli bir olay. Hasan Iğsız ve Dursun Çiçek’in ifadeleri doğrultusunda internet andıcında emir verenin İlker Başbuğ olduğu kanaatine varıldı ve mahkeme tutuklama kararı verdi. Devletin her türlü bilgisine vakıf kişinin tutuklanması, TSK açısından da çok önemlidir. Hukuki sürecin kısa sürmesini umut ederim” dedi.
Başbuğ’a en yakın komutanlardan birisi olan, MGK eski Genel Sekreteri emekli Org. Tuncer Kılınç, “Üzülüyorum” derken, emekli Tümgeneral Erdal Sipahi, “Teröristler dışarıda gezerken, Genelkurmay Başbakanı’nın sudan sebeplerle tutuklanması, Cumhuriyet tarihinin kırılma noktasıdır” diye konuştu. Emekli Tümg. Armağan Kuloğlu, “sözün bittiği yer” yorumunu yaparken, Askeri Yargıtay Onursal üyesi Ali Fahir Kayacan ise, “Yargının çivisi çıktı. Türkiye’de yargı artık bitti” ifadesini kullandı.