İşte Fatih'in Ayasofya Vasiyeti!
8 Kasım 2013 tarihinde Ayasofya'nın yeniden cami olarak ibadete açılması için TBMM'ne kanun teklifi veren Halaçoğlu, yayında devlet arşivinden çıkardığı 07.11.1934 tarihli Ayasofya'yı müze haline getiren kararnameyi gösterdi ve kararnamedeki imzanın sahte olduğunu öne sürdü. İddialarının belgelere dayandığını belirten Halaçoğlu, "Atatürk'ün bu kararnamelerin hiç birinde ıslak imzası yok! Bütün imzalar sahte" dedi.
Halaçoğlu "Bu kararname geçerli değil. Çünkü Resmi Gazete'de hiçbir zaman yayınlanmadı. Atatürk Ayasofya'nın müzeye dönüştürülmesine şiddetle karşı çıkınca Atatürk'ün imzası taklit edildi.Atatürk öldükten sonra Şükrü Saraçoğlu'nun Başbakanlığı döneminde Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel tarafından bir kitapçık bastırılıyor.
Atatürk'ün sahte imzasını taşıyan bu kararnameyi ilk defa bu kitapta görüyoruz. 1924 Anayasasına göre Resmi Gazete'de yayınlanmamış Bakanlar Kurulu kararının geçerliliği yoktur" şeklinde konuştu.
Canlı yayında Fatih Sultan Mehmet'in Ayasofya ile ilgili 2 sayfalık vasiyetini de okuyan Halaçoğlu, "Fatih Sultan Mehmet vasiyetinde kim Ayasofya'nın yerine başka bir şey inşa ederse, Allah'ın laneti üzerine olsun. Diye yazmıştır" dedi.
HALAÇOĞLU: AYASOFYA BAĞIMSIZLIĞIMIZIN SEMBOLÜDÜR!
Prof.Dr. Yusuf Halaçoğlu : O dönemde Savaşla kazanılan yerlerde bir kılıç hakkı olarak o beldedeki en büyük mabed camiye çevrilirdi. O yüzden Fatih Sultan Mehmet en büyük mabed olarak Cuma günü Ayasofya'ya gitmiş ve orası hazırlanmıştır. Enteresandır ki Ayasofya'nın yönü kıble ile aynıdır. Ayasofya, peygamberimizin övgüsüne mazhar olan bir fetihtir. İşte bu ve daha birçok nedenle Ayasofya, Türklerin İstanbul'a hâkimiyetinin sembolüdür. Bugün Türkiye Cumhuriyetinin de bağımsızlığının sembolüdür."dedi
Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 09:59