Spor
  • 26.6.2009 14:07

İŞTE, GÜNÜN 11 TRANSFER BOMBASI...

Nuri Şahin B.Dortmund'tan G.Saray'a (Takvim)

Yabancı transfer arayışlarını sürdüren Sarı-Kırmızılılar genç yıldız için resmi teklifte bulunmaya hazırlanıyor. Alman basını F.Bahçe'nin de golcü oyuncuya talip olduğunu yazarken Nuri ayrılmak istemediğini ifade etti. Galatasaray'dan sürpriz atak... Yabancı transferinde girişimlerini sürdüren Sarı- Kırmızılı yönetim listesine Dortmund'da oynayan Nuri Şahin'i de aldı. Teknik Direktör Rijkaard'ın da onayını alan Galatasaraylı yöneticiler genç golcü için Alman kulübünün kapısını çalmaya hazırlanıyor. Başkan Adnan Polat'ın da Nuri Şahin'i takıma kazandırmayı çok istediği ve bu oyuncunun menajeriyle bizzat görüşeceği öğrenildi. Cimbom'un Nuri hamlesi camiada bir anda heyecanla karşılandı.

B planı Mudingayi (Milliyet)

Fenerbahçe Yönetimi, bir türlü ikna edemediği Poulsen'in alternatifini yine İtalya'da buldu. Bologna'nın 27 yaşındaki orta saha oyuncusu Gaby Mudingayi ile görüşmelere başlandığı öğrenildi.Fiyatı 7 milyon euro

Torino ve Lazio’da da oynayan 27 yaşındaki Mudingayi ön liberoda görev yapıyor. 2012 yılına kadar sözleşmesi bulunan tecrübeli oyuncu için Bologna’nın 7 milyon euro bonservis ücreti istediği bildirildi. Teknik Direktör Christoph Daum’un da listesinde bulunan Mudingayi’nin Fenerbahçe’ye gelmeye sıcak baktığı, Poulsen defterinin kapanması halinde bu oyuncuya ağırlık verileceği belirtildi. Alman hocanın Mudingayi’nin menajeri ile bir araya geldiği ve görüşmenin bir hayli olumlu geçtiği ifade edildi.

Beşiktaş Pavluçenko ile ilgileniyor / (AA)

Beşiktaş’ın, İngiltere Premier Lig’de mücadele eden Tottenhamlı Roman Pavluçenko, Evertonlu Louis Saha ve Liverpoollu Yossi Benayoun’u takibe aldığı ileri sürüldü. İngiltere’nin Daily Mail gazetesi, teknik direktör Mustafa Denizli’nin, yeni sezonda Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek takımının hücum gücünü artırmak istediğini, bu üç futbolcunun transferinde önceliğini Tottenham’da bekleneni veremeyen 27 yaşındaki Rus golcü Pavluçenko’dan yana kullandığını yazdı. Pavluçenko ile Roma ve Stuttgart takımlarının da ilgilendiğini belirten gazete, bu futbolcuyu kadrosuna katamaması halinde Denizli’nin, Everton’da forma giyen Louis Saha’yı alternatif olarak gördüğünü kaydetti. Gazete, Denizli’nin, Liverpool’un 29 yaşındaki İsrailli futbolcusu Yossi Benayoun’u da gözlemlediğini, Fulham, Aston Vila, Everton ve West Ham’ın takibe aldığı Barcelonalı futbolcu Eidur Gudjohnsen’in de Beşiktaş’ın listesinde olduğunu iddia etti. 

Volkan Atletico Madrid'e (Sabah)
Fenerbahçe ile arasında uçurum olan milli kaleciye İspanyol kulübü Atletico Madrid'in teklifte bulunduğu öğrenildi.
özleşme pazarlıkları yaklaşık 1 aydır devam eden Volkan Demirel'in menajeri Erdinç Şehit, Fenerbahçe ile

aralarındaki görüşmenin 'seviyeli' bir şekilde sürdüğünü açıklarken, dün de herhangi bir anlaşma sağlanamadı.

Taraflar arasında yaklaşık 1 milyon Euro gibi bir fark bulunduğu öğrenilirken, tatilini Bodrum'da sürdüren Volkan'a yurt dışından tekliflerin gelmeye başladığı ileri sürüldü.

G.Saray'dan son bomba Quaresma (Fotomaç)

Liverpool'un Hollandalı yıldızı Ryan Babel'de henüz bir sonuca ulaşamayan G.Saray, rotayı müthiş bir isme çevirdi ve İnter'in Portekizli süper starı Quaresma için kolları sıvadı. Geçen sezon Chelsea'de kiralık oynayan Quaresma'yı teknik direktör Rijkaard'ın istediği, yönetimin de bu transferin gerçekleşmesi için gereken fedakarlığı yapmaya hazır olduğu belirtildi.

Aman Tanrım Eto'o Geliyor! (Fotospor)

Geçtiğimiz hafta Pendik Titanic Otel’de görüşülen Miguel Santos ile anlaşılmış ve top Eto’o’ya atılmıştı. Ali Yıldırım da İspanya’da işi bitirmeye çalışıyor!..Fenerbahçe'nin uzun zamandır peşinden koştuğu Samuel Eto’o sarı-lacivertli formayı giymeye adım adım yaklaşıyor. Geçtiğimiz hafta içi Kamerunlu yıldızın menajeri Miguel Santos’u Pendik’teki Titanic Otel’de iki gün ağırlayan ve Aziz Yıldırım’ın talimatı ile bu işi yürüten kardeşi Ali Yıldırım menajer ile el sıkışmış ve iş Eto’o’yu iknaya kalmıştıBunun üzerine tatilini İspanya’da sürdüren Eto’o ile görüşmek için bu ülkeye giden Ali Yıldırım’ın transferde son noktaya geldiği ve önümüzdeki günlerde yıldız golcü ile Türkiye’ye dönebileceği öğrenildi. İlk konuşmalarda Eto’o’ya yıllık 4.5 milyon euro teklif eden Fenerbahçe yönetiminin bu teklifi 5.5’e çıkarttığı ve Kamerunlu’nun da olumlu yanıt verdiği belirtiliyor. 

Sol kanada füzeci (Fotospor)

Transfer çalışmalarında önceliği sol kanata veren Fenerbahçe yönetimi bu bölge için bir çok isimle görüşmesine karşın önceliği Roma’da forma giyen John Arne Riise’ye veriyor.İtalya Serie A takımlarından Roma’da top koşturan Norveçli futbolcu için kulübünün istediği 5 milyon euro bonservis bedelinde indirim talep eden Fenerbahçe yönetiminin Roma ile anlaşma zemini aradığı ve attığı sert ve isabetli şutlarla tanınan Riise’yi mutlaka almak istediği belirtiliyor.

Arda için servet (Milliyet)

Valencia’nın, genç yıldız için Galatasaray’a 18 milyon euro bonservis bedeli ödemeye hazır olduğu iddiaedildi. İspanyol basını transferin gerçekleşmesi halinde Arda’nın yıllık 4 milyon euro kazanacağını yazdı. Ünlü İspanyol kulübü Valencia’nın, Arda Turan için Galatasaray’a reddedilmesi çok güç bir teklif yapmaya hazırlandığı ileri sürüldü. La Liga’da son yıllarda istediği başarılara ulaşamayan Valencia’nın, milli yıldızı renklerine bağlamak için 18 milyon euro bonservis bedelini gözden çıkardığı iddia edildi. İspanya’da yayımlanan ve Valencia’ya yakınlığıyla bilinen Super Deporte gazetesi, transferin yakın zaman içinde sonuçlanabileceğini yazdı.Haberde, Valencia Kulübü Başkan Yardımcısı ve Sportif Direktörü Fernando Gomez’in geçen ay İstanbul’a gelerek Arda’yı izlediği ve yıldız futbolcunun transfer edilmesi için yeşil ışık yaktığı savunuldu. 

Denizli, Ferrari sever! (Fanatik)

Zapotocny´e kulüp arayan Beşiktaş, Çek savunmacıyı elden çıkarırsa teknik direktör Denizli´nin çok istediği Genoa´lı defans oyuncusunu renklerine bağlayacakBeşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, savunmaya takviye yapmayı planlarken, gözler İtalya’ya çevrildi. Tecrübeli teknik adamın ısrarla geçen yıl İtalya Ligi’nde Genoa forması altında büyük çıkış yapan Ferrari’yi istediği öğrenildi. Yönetimden bu oyununun alınması yönünde talepte bulunan Denizli, “Savunmada bir İtalyan oyuncunun yer alması takımın gücüne güç katar. Zapotocny’yi bir şekilde gönderip kontenjan açarak bu transferi yapalım. Çek oyuncuyu kesinlikle yeni sezon kadromda düşünmüyorum” dedi. Bu futbolcuyu sezon başında aldıran Ertuğrul Sağlam’ın, yeni takımı Bursaspor’a kiralık olarak kazandırmak için talepte bulunması üzerine iki kulüp arasındaki görüşmeler başladı. Transferin bitmek üzere olduğu konuşuluyor. Eğer Çek futbolcu, Bursaspor’a giderse, Siyah-Beyazlılar oldukça rahatlamış olacak.

Sola yeni aday Juan Vargas (Fotomaç)

Sol açık arayan F.Bahçe'nin gündemine Fiorentina'nın Perulu yıldızı Juan Vargas geldi. 26 yaşındaki oyuncu için İtalyan ekibinin 10 milyon euro bonservis istiyor. 2013'e kadar sözleşmesi bulunan Vargas geçen yıl 27 maçta 3 gol attı. Asbaşkan Gino Salica, Vargas'ın "satılmayacaklar" listesinde olduğunu söyledi.

Khalid Boulahrouz Stuttgart'tan G.Saray'a (Milliyet)

Futbol Şube Sorumlusu Haldun Üstünel'in sık sık Amsterdam'a giderek gerçekleştirdiği temaslarda; Hollanda Milli Takımı'nın stoperi Khalid Boulahrouz ile ön liberosu Stijn Schaars'ın menajerleriyle bir araya geldiği öne sürüldü.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:39

İLGİLİ HABERLER