Gündem
  • 9.8.2024 23:40

İşte HAMAS'ın yeni Lideri Sinwar'ın ateşkes için talepleri

Bir gazete Sinwar'ın Mısırlı arabuluculara ilettiği en önemli taleplerini ortaya koyuyor

National gazetesi, Hamas siyasi bürosu başkanı Yahya Sinwar'ın, İsrail'in Gazze Şeridi'nden tamamen çekilmesini ve önde gelen Filistinli isimlerin serbest bırakılmasını talep ettiğini bildirdi.


Gazete, kaynaklarına atıfta bulunarak , Sinwar'ın Mısırlı arabulucularla temasa geçerek İsrail'in Gazze Şeridi'nden tamamen çekilmesini ve savaşın sona erdirilmesine yönelik ateşkes anlaşmasının bir parçası olarak önde gelen Filistinli tutukluların serbest bırakılmasını talep ettiği kesin mesajını ilettiğini söyledi .

Ayrıca Mısırlılara, Filistin Yönetimi'nin savaştan sonra Gazze'yi yönetmesine "şiddetle" karşı çıktığını söyledi.

Sinwar ayrıca savaştan sonra yasama ve başkanlık seçimleri yapılana kadar güvenliği sağlamak için Gazze'de çok uluslu bir güç konuşlandırmayı reddettiğini de ifade etti .

Kaynaklardan biri şunları söyledi: "Yahya Sinwar için Filistinli mahkumların serbest bırakılması onun en büyük önceliğidir."

"O (Sinwar) Marwan Barghouti ve Ahmed Saadat'ın serbest bırakılmasını istiyor ve bundan vazgeçmeyecek" diye ekledi.

Sinwar'ın mesajı Mısırlı arabuluculara, Sinwar'ın yakın yardımcısı ve Hamas hareketinin lideri olan ve aynı zamanda ABD, Mısır ve Katar'dan gelen arabulucular aracılığıyla Hamas ile İsrail arasında aylarca süren müzakerelerde onun adına konuşan Halil el-Hayya aracılığıyla iletildi.

Geçtiğimiz Salı günü hareket, yakın zamanda İran'ın başkenti Tahran'da suikasta kurban giden İsmail Haniye'nin yerine Gazze Şeridi'ndeki lideri Yahya Sinwar'ı siyasi büro başkanlığına seçti.

Güncellenme Tarihi : 9.8.2024 23:29

İLGİLİ HABERLER