İşte Haniye'nin naaşının ilk görüntüsü

••2 dk okuma
İşte Haniye'nin naaşının ilk görüntüsü

Hızlı Özet

“İsrail, Beyrut ve Tahran'da saldırılar düzenledi; ilkinde Şükr'ü bir apartmanda, ikincisinde ise Haniye'yi geçici ikametgahında hedef aldı.”

İsrail tarafından misafir olduğu İran'da şehit edilen Haniye'nin naaşının ilk görüntüleri yayınlandı

Hizbullah'tan Talib Abdullah, Wissam Tawil, Muhammed Nimah Nasser, Muhammed Ahmed Eyüp ve İran'dan Razi Musavi ve Muhammed Rıza Zahedi, rejimin son aylarda suikast düzenlediği üst düzey komutanlar arasında yer alıyor. İsrail, Salı günü ve Çarşamba sabahının erken saatlerinde listeye iki isim daha eklemeye çalıştı: En üst düzey Hizbullah komutanlarından biri olan Fuad Şükr ve Hamas Siyasi Şefi İsmail Haniye.

İsrail, Beyrut ve Tahran'da saldırılar düzenledi; ilkinde Şükr'ü bir apartmanda, ikincisinde ise Haniye'yi geçici ikametgahında hedef aldı.

Haniyeh, Masoud Pezeshkian'ın başkanlık yemin törenine katılmak için Tahran'a gitmişti. Hamas siyasi bürosu başkan yardımcısı Halil el-Hayya'ya göre, bir füze Haniyeh'in kaldığı odanın yatak odasına isabet ederek pencereleri parçaladı ve duvarlarda hasara yol açtı. İranlı yetkililer, Hamas liderinin suikastını çevreleyen koşulların tam bir açıklamasının yakında kamuoyuna açıklanacağını belirtti.

Haniye'nin şehadeti sonrası naaşının fotoğrafı paylaşıldı

İran'da uğradığı suikast sonucu şehadete erişen Hamas lideri Haniye ve koruması Vassim Ebu Şaban'a ait naaşların fotoğrafı ortaya çıktı.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konutunda uğradığı saldırıda şehit edildi. İsrail, saldırıyı üstlenirken Hamas, İsmail Haniye'nin ikamet ettiği konutta İsrail ordusunun düzenlediği hava saldırısında şehit edildiğini doğruladı.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, Haniye'nin yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın görevi teslim törenine katılmak için Tahran'da bulunduğu belirtildi.

NAAŞININ FOTOĞRAFI PAYLAŞILDI

Hamas lideri Haniye'nin cenazesi, Katar'ın başkenti Doha'da cuma namazının ardından halkın katılımıyla toprağa verilecek.

Şehadeti sonrası İsmail Haniye ve koruması Vassim Ebu Şaban'ın naaşları görüntülendi. 

Bu haber 1367 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Cemil Tugay’dan flaş telefon hamlesi!
Gündem

Cemil Tugay’dan flaş telefon hamlesi!

30 Eylül'de Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın AK Parti’ye katılması bekleniyor. Tarih belli olurken, cep telefonunu kapatan Cemil Tugay’ın danışmanlarına verdiği talimat ise dikkat çekti.

Habervitrini13351 Görüntüleme
Fatma Betül Sayan Kaya'yı hedef alan AK Parti milletvekili özür diledi
Gündem

Fatma Betül Sayan Kaya'yı hedef alan AK Parti milletvekili özür diledi

Ülkemizin son günlerde içinde bulunduğu birtakım olaylar konusunda duyduğum kaygıları ifade etmeye çalışırken; kullandığım bazı ifadelerin maksadını aştığını ,çarpıtıldığını ve partimizin kurumsal kimliğini, dava arkadaşlarımızı ve yıllardır büyük bir fedakârlıkla hizmet eden teşkilat mensuplarımızı zan altında bırakan bir görüntü oluşturduğunu müşahade ediyorum.

Habervitrini13480 Görüntüleme
Adana'nın beşik gibi sallanıyor
Gündem

Adana'nın beşik gibi sallanıyor

Adana'nın Saimbeyli ilçesi 4.8 ve 4.9 büyüklüğündeki depremlerin ardından bir kez daha sallandı. İlçede 4.4 büyüklüğünde üçüncü bir deprem meydana geldi.

Habervitrini12417 Görüntüleme
NASA Türkiye için düğmeye bastı! Kritik ajanda açıklandı
Gündem

NASA Türkiye için düğmeye bastı! Kritik ajanda açıklandı

Türkiye, uzay ve havacılık dünyasının en büyük buluşmalarından birine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. NASA, 5-9 Ekim tarihlerinde Antalya'da düzenlenecek 77. Uluslararası Astronotik Kongresi için programını açıklarken, Artemis'ten Mars'ta yapay zekaya, Ay araştırmalarından uzayda üretime kadar kritik başlıkların Türkiye'de masaya yatırılacağı duyuruldu.

Habervitrini13817 Görüntüleme