Gündem
  • 1.8.2024 01:17

İşte Haniye'nin naaşının ilk görüntüsü

İsrail tarafından misafir olduğu İran'da şehit edilen Haniye'nin naaşının ilk görüntüleri yayınlandı

Hizbullah'tan Talib Abdullah, Wissam Tawil, Muhammed Nimah Nasser, Muhammed Ahmed Eyüp ve İran'dan Razi Musavi ve Muhammed Rıza Zahedi, rejimin son aylarda suikast düzenlediği üst düzey komutanlar arasında yer alıyor. İsrail, Salı günü ve Çarşamba sabahının erken saatlerinde listeye iki isim daha eklemeye çalıştı: En üst düzey Hizbullah komutanlarından biri olan Fuad Şükr ve Hamas Siyasi Şefi İsmail Haniye.

İsrail, Beyrut ve Tahran'da saldırılar düzenledi; ilkinde Şükr'ü bir apartmanda, ikincisinde ise Haniye'yi geçici ikametgahında hedef aldı.

Haniyeh, Masoud Pezeshkian'ın başkanlık yemin törenine katılmak için Tahran'a gitmişti. Hamas siyasi bürosu başkan yardımcısı Halil el-Hayya'ya göre, bir füze Haniyeh'in kaldığı odanın yatak odasına isabet ederek pencereleri parçaladı ve duvarlarda hasara yol açtı. İranlı yetkililer, Hamas liderinin suikastını çevreleyen koşulların tam bir açıklamasının yakında kamuoyuna açıklanacağını belirtti.

Haniye'nin şehadeti sonrası naaşının fotoğrafı paylaşıldı

İran'da uğradığı suikast sonucu şehadete erişen Hamas lideri Haniye ve koruması Vassim Ebu Şaban'a ait naaşların fotoğrafı ortaya çıktı.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konutunda uğradığı saldırıda şehit edildi. İsrail, saldırıyı üstlenirken Hamas, İsmail Haniye'nin ikamet ettiği konutta İsrail ordusunun düzenlediği hava saldırısında şehit edildiğini doğruladı.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, Haniye'nin yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın görevi teslim törenine katılmak için Tahran'da bulunduğu belirtildi.

NAAŞININ FOTOĞRAFI PAYLAŞILDI

Hamas lideri Haniye'nin cenazesi, Katar'ın başkenti Doha'da cuma namazının ardından halkın katılımıyla toprağa verilecek.

Şehadeti sonrası İsmail Haniye ve koruması Vassim Ebu Şaban'ın naaşları görüntülendi. 

Güncellenme Tarihi : 1.8.2024 22:51

İLGİLİ HABERLER