Gündem
  • 7.10.2024 11:04

işte Hizbullah'ın yeni lider adayı.. İbrahim Emin El Seyyid

Hizbullah Genel Sekreterliği için yeni aday İbrahim Emin El Seyyid kimdir?

İbrahim Emin El-Seyyid'in adı, Haşim Safi El-Din suikastının başarılı olduğu yönündeki haberler ışığında, El-Seyyid'in bu görevi reddettiği yönündeki raporların ortasında, Hizbullah Genel Sekreteri pozisyonu için yeni bir aday olarak ortaya çıktı. Kendisini ibadete adamak için Tahran'a gitmeyi talep etti.


Şeyh El Seyyid, Hizbullah'ın etkili isimlerinden biri olarak kabul ediliyor ve partinin siyasi konseyinin başkanlığını yürütüyor. İbrahim Emin El Seyyid kimdir?

Al-Sayed, Lübnan'ın Bekaa bölgesinden geliyor. İlahiyat okullarında aldığı kapsamlı dini eğitim, ona İslam hukuku konusunda derin bir bilgi kazandırdı. 1980'lerin başlarında kurulduğundan bu yana Hizbullah'a katıldı ve partinin siyasi ve askeri gelişimine katkıda bulundu. 

Şeyh El Seyyid, partinin genel politikalarını yönettiği ve Lübnanlı ve uluslararası siyasi güçlerle iletişim kurduğu Siyasi Konseyin başına gelinceye kadar kademe kademe yükseldi.

Hizbullah Siyasi Konseyi'nin başkanı olarak konumu, onu partinin iç ve dış politikasını yönlendirmekten sorumlu kılıyor ve özellikle İsrail ile ilişkiler ve Suriye'deki durum başta olmak üzere bölgesel çatışmalara ilişkin siyasi tartışmalarda etkili bir figür olarak görülüyor.

زعيم حزب الله اللبناني الشيخ حسن نصر الله (يمين) يتحدث إلى الشيخ الأمين السيد (الثاني يمين) خلال تجمع جماهيري في بلدة بنت جبيل الحدودية في 26 مايو 2000

İbrahim Al-Sayyid, yönelimi aracılığıyla partinin Lübnan hükümeti içindeki veya dışındaki çeşitli siyasi güçlerle diplomatik ilişkilerine odaklanıyor ve Filistin sorununa odaklanarak Arap ve İslami meseleleri destekleyen pozisyonlarıyla tanınıyor.

Edinilen bilgiye göre İbrahim Emin El Seyyid, Hizbullah'ın genel politikalarını yönlendirmede ve Lübnan siyasi güçleriyle iletişimde oynadığı önemli rol ile tanınıyor ve bölgesel çatışmalarla ilgili siyasi tartışmalarda, özellikle de partinin siyasi tartışmalarında önemli isimlerden biri olarak kabul ediliyor. İsrail'e ve Suriye'deki duruma ilişkin tutumlar. 

LOUAI BESHARA / AFP

El-Seyyid, Hizbullah Siyasi Konseyi'nin ilk başkanı ve eski liderlik figürlerinden biriydi. Lübnan'da, özellikle Emel Hareketi, Özgür Vatanseverlik gibi diğer siyasi güçlerle siyasi ilişkiler ağının inşasında önemli bir rol oynadı. Hareket ve diğerleri.

Güncellenme Tarihi : 7.10.2024 11:13

İLGİLİ HABERLER