Gündem
  • 28.5.2022 14:08

İşte PKK'nın Pentagon'daki başı!.. Brett McGurk

PKK'nın ABD'deki başı: Brett McGurk

Bölücü PKK'yı Türkiye'den çıkartıp tüm dünya için tehdit haline getiren, fakat bir yandan da SDG, PYD, YPG gibi isimlerle "Silahlı Kürt hareketi" gibi masum ve sivilleştirilmiş göstermeye çalışma politikasının mimarı Brett McGurk...

medya adamı on Twitter: "Obama ve Trump'ın DEAŞ ile mücadele özel  temsilcisi Brett Mcgurk istifa etti. Mcgurk, PKK'lı teröristlere destek  vermiş PYD/PKK'dan plaket almıştı. Trump'ın Suriye'den çekilme kararından  sonra Mcgurk'ın istifa kararı

Türkiye son dönemde PKK'ya karşı etkin bir mücadele göstererek hem yerli ve milli imkanlarıyla hem de kuvvetli istihbarat ağıyla terör örgütünün elini kolunu bağladı. Hem yurt içinde hem de yurt dışında Mehmetçik ve MİT'in yürüttüğü operasyonlarla tükenme noktasına gelen terör örgütü batılı ülkelerin desteği ile ayakta kalmaya çalışıyor.

Faruk 🇹🇷 on Twitter: "Brett Mcgurk PKK/YPG ile direkt bağlantı kurdu. Hem  Suriye hem de Irak'ta Türkiye karşıtı politika yürüttü.  https://t.co/4iJOKwxLsw" / Twitter

Tüm bu destek faaliyetlerine rağmen Türkiye'nin kararlılığı PKK'ya sonun geldiğini gösterirken, PKK'ya yol gösteren ve Irak-Kuzey Suriye'deki işgal politikalarına destek veren bir isim halen uluslararası politikadaki yerini koruyor ve adından da sıkça söz ettirmeye devam ediyor.

Brett McGurk'tan bahsediyoruz. Yani ABD'nin Orta Doğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü.

PKK TERÖRÜNÜN YOL GÖSTERİCİSİ

ABD son dönemde DEAŞ'a karşı yürütülen sözde operasyonlarda "koalisyon" adı altında kurduğu birlikler ile Orta Doğu'da mücadeleler veriyor. Körfez, Irak ve Afganistan savaşlarıyla kan gölüne çevirilen Orta Doğu'yu son dönemde "demokrasi" vaadiyle karıştıran Washington yönetimi, bu alanda Türkiye'nin bitirme noktasına getirdiği PKK'yı kendilerine "müttefik" olarak kullanıyor.

Türkiye her ne kadar bu karara tepki gösterse de ABD yönetimi bu adımından hiç bir zaman geri adım atmadı ve Brett McGurk'un çizdiği son olarak Biden'ın uyguladığı bu harita güzergahında politikalarını sürdürüyor. PKK'ya can damarı olan McGurk, son dönemde Kuzey Suriye'deki terörün artışında yer alan önemli aktörlerin başında geliyor.

Resim

20 YILI AŞKIN SÜREDİR ABD POLİTİKASINA YÖN VERİYOR

PKK terörünün yol göstericisi de denilebilecek bir isim olan ABD'li diplomat Brett McGurk henüz 49 yaşında. ABD hükümetlerinde kim gelip gitse de onun yeri hiç değişmedi. Bush, Obama, Donald Trump ve son olarak Joe Biden ile birlikte çalıştı. 20 yılı aşkın bir süredir ABD'nin dış politikasına katkı sağlayan McGurk, başarılı bir diplomat olarak bilinse de, dış politikada "doğru olarak gördüğü hatalar" son olarak Suriye'nin kan gölüne çevirilmesine neden oldu.

McGurk, bölgedeki Amerikan çıkarlarının “maksimize” edilmesini savunurken, başta Türkiye olmak üzere bölge ülkeleriyle oluşabilecek sorunların gözardı edilmesine neden oluyor.

"ORTA DOĞULU DİKTATÖR, GÜNÜMÜZÜN ARABİSTANLI LAWRENCE'I"

Orta Doğu'daki etkin rolü, kendini çokça kez gösterdi. Özellikle PKK ile yakınlığını sakınmadan ortaya koyan McGurk; Beyaz Saray'da "Orta Doğulu Diktatör” lakabıyla tanınıyor. McGurk’ün bir diğer lakabı ise “Günümüzün Arabistanlı Lawrence’ı” 

ABD'nin Orta Doğu politikasının mimarı olan McGurk, Suudi Arabistan ile yakınlaşılması için Biden ve Muhammed bin Selman'ın bir araya gelmesi için çaba sarfediyor.

McGurk ile ilgili HuffPost’a konuşan pek çok isim ABD'li diplomatı sinirlendirmekten korktukları için isimlerini gizli tutmayı tercih etti. Gazeteye konuşan yetkililer McGurk hakkında “Kendisi bugüne kadar gördüğüm en yetenekli bürokrat fakat aynı zamanda bugüne kadar gördüğüm en kötü dış politika kararlarını veren de yine o.” ifadelerini kullandı.

"HERKESE SALDIRIYOR"

HuffPost'ta yer alan bilgide McGurk'un Beyaz Saray'daki Orta Doğu politikaları üzerindeki etkisine değinilirken, Biden’ın önüne giden kararlarda onun elinin bulunduğu ve Orta Doğu ile ilgili her bilginin, bizzat onun önünden düştüğü söylendi.

McGurk için ABD'li medya kuruluşuna değerlendirmede bulunan isimler kendisiyle ilgili şunları söyledi:

“Kendisi her türlü değişimi yavaşlatmaya çalışan bir tip. Eski ideolojilere bağlanmış. Bu tutumla herkese saldırıyor.”

“Gerçekten iyi olduğu şey, kendi görüşlerini tek geçerli görüş olarak konumlandırmak ve diğer perspektifi çok ustaca bir şekilde önemsizleştirmek.”

Güncellenme Tarihi : 28.5.2022 14:28

İLGİLİ HABERLER