Gündem
  • 16.9.2024 08:27

İşte Trump'a savaş açan saldırgan

Trump'a suikast girişimiyle bağlantılı olarak gözaltına alınan adam, yakalandığında "sessiz" kaldı..

Gizli Servis ve İç Güvenlik ajanları, 15 Eylül'de ABD'nin Kuzey Carolina eyaletine bağlı Greensboro kentinde Ryan W. Routh'un evini kontrol ediyor.

Yerel bir eyalet savcısına göre, Florida'da eski Başkan Donald Trump'a yönelik suikast girişimiyle bağlantılı olarak gözaltına alınan adam, kolluk kuvvetleri tarafından yakalandığında sessiz kaldı.

What We Know About Ryan Wesley Routh, 2nd Would-Be Trump Assassin - The  Maine Wire

Florida, Palm Beach Bölgesi Eyalet Savcısı David Aronberg, Pazar akşamı CNN'den Anderson Cooper'a "Sessiz kalmak için yeterince şey biliyordu," dedi. 
"Görünüşe göre memurlarla konuşmamış, sakinmiş. Yani, bunu daha önce yapmış birine benziyor, ille de bu suçu işlemiş birine değil, kolluk kuvvetleriyle tekrar tekrar etkileşime girmiş birine."

Aronberg şüphelinin adını vermedi ancak onun "sabıka kaydı" olduğunu söyledi.

Üç kolluk kuvveti kaynağına göre  gözaltına alınan kişi Ryan Wesley Routh .

Aronberg, suikast girişimini "rahatsız edici derecede yakın bir olay" olarak niteledi. Ancak aynı zamanda ABD Gizli Servisi'nin iddia edilen tetikçiyi hızla tespit edip ona ateş etmesini de övdü.

"Gizli Servis'teyseniz, bu tehlikeli silahı taşıyan birinin çitin arasından baktığını görmek gerçekten bir kahramanlık eylemidir. Ve Gizli Servis'in ilk atışı yapması gerçekten harika bir işti," dedi.

CNN Muhabiri Randi Kaye'nin olay yerinden bildirdiğine göre, West Palm Beach'teki Trump International Golf Kulübü'nün dışında kolluk kuvvetlerinin varlığı yoğun olurken, suikast girişimine en yakın yol olaydan dokuz saat sonra bile kapalıydı.

Golf kulübünün etrafındaki yoğun trafiğe sahip yollar da hala kapalı ve kapılardan düzenli olarak polis minibüsleri girip çıkıyor.

Kaye, Summit Bulvarı'nda golf kulübü kapısının hemen önünde, 5. ve 6. deliğin birleştiği yer arasında çok sayıda çalılık olduğunu, belki de birinin çite ulaşana kadar bu çalılıkları delebileceğini söyledi.

Üç kolluk kuvveti kaynağına göre, suikast girişimiyle bağlantılı olarak gözaltına alınan kişi Ryan Wesley Routh .

"Kolluk kuvvetlerinden onun çok sakin olduğunu anlıyoruz. Hiçbir duygu göstermiyordu" dedi Kaye.

Trump International Golf Club, üç yoğun trafiğe sahip yola bitişiktir: Kirk Road, Summit Boulevard ve Congress Avenue. Palm Beach Uluslararası Havaalanı da yakındadır.

Kolluk kuvvetleri, 15 Eylül'de eski Başkan Donald Trump'a yönelik suikast girişiminin ardından Trump Uluslararası Golf Kulübü'nün etrafını araştırıyor.

Üç kolluk kuvveti kaynağına göre , küçük bir inşaat şirketinin sahibi olan 58 yaşındaki Ryan Wesley Routh ,  Florida'da Donald Trump'a yönelik suikast girişimiyle bağlantılı olarak gözaltına alındı.

Ryan Wesley Routh's Son Defends Him After Arrest For Trump Assassination  Attempt: 'Good Father, Great Man' | Times Now

Onun hakkında bildiklerimiz şunlar:

Trump muhalifi: Sosyal medyada Trump'ı sık sık eleştiren Routh, Temmuz ayında eski başkana düzenlenen suikast girişimini X'te paylaştı ve Başkan Joe Biden ile Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i mitingde yaralananları ziyaret etmeye teşvik etti. Routh, "Trump asla hiçbir şey yapmayacak," diye yazdı.

What We Know About Trump's Suspected Would-Be Assassin Ryan Wesley Routh

Kuzey Karolina bağları: Routh, 2012 yılında eyalette "bağımsız" seçmen olarak kayıtlıydı. Kamu kayıtlarına göre, bu yılın Mart ayında Kuzey Karolina'daki Demokrat ön seçiminde de oy kullandı.

Geçmişte yasayla çatışmalar: Routh, 2002 yılında polis tarafından durdurulduktan ve bir işyerine barikat kurmadan önce elini bir ateşli silaha koyduğu iddiasıyla tutuklandı. Ayrıca, hukuk davalarında davacılara on binlerce ödeme yapması emredildi ve eyalet ve federal yetkililer tarafından vergilerini zamanında ödememekle suçlandı.

Ukrayna'ya Destek: Routh, 2022'de düzinelerce X gönderisinde Ukrayna'ya desteğini ifade etti ve savaşta ölmeye hazır olduğunu ve "Kremlin'i yerle bir etmemiz gerektiğini" söyledi. CNN tarafından coğrafi olarak konumlandırılan video ve fotoğraflara göre, 2022'de Ukrayna'yı da ziyaret etti. Geçtiğimiz yıl bir dizi Facebook gönderisinde, kendisini Ukrayna hükümeti için kayıt dışı bir irtibat görevlisi olarak sunarak Afgan askerleri savaşta savaşmaya ikna etmeye çalıştı.

Uygun fiyatlı konut inşaatçısı: Routh, LinkedIn sayfasında 2018'de Hawaii'de depolama üniteleri ve küçük evler inşa eden Camp Box Honolulu adlı bir şirket kurduğunu söyledi. Honolulu Star-Advertiser'daki bir  haberde evsizler için bir yapı bağışladığı söylendi.

Oğul konuşuyor: Oran Routh her şeyin “abartılmış” olmasını umduğunu ve babasının “çılgınca, hele ki şiddet içeren bir şey yapması”nın kendisine göre olmadığını söyledi. Babasını “sevgi dolu ve şefkatli bir baba ve dürüst, çalışkan bir adam” olarak nitelendirdi.

Visegrád 24 on X: "BREAKING: Fox News reports the Trump attacker has been  identified as Ryan Wesley Routh https://t.co/Ixy5yukasc" / X
Güncellenme Tarihi : 16.9.2024 10:48

İLGİLİ HABERLER