Dünya
  • 15.7.2024 22:11

İşte Trump'ın başkan yardımcısı.. JD Vance

Trump, Senatör JD Vance'i başkan yardımcısı olarak seçti…

Eski Başkan Donald Trump, Pazartesi günü sosyal medyada yaptığı açıklamada , Ohio Senatörü JD Vance'i başkan yardımcısı adayı olarak seçtiğini duyurdu. 

J.D. Vance is on Trump's VP shortlist - Axios Cleveland

Trump, Truth Social'da "Uzun müzakereler ve düşüncelerden sonra ve diğer birçok kişinin muazzam yeteneklerini göz önünde bulundurarak, Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcılığı pozisyonunu üstlenmeye en uygun kişinin Ohio Eyaletinin Senatörü JD Vance olduğuna karar verdim" diye yazdı. "JD, Deniz Piyadeleri'nde ülkemize onurlu bir şekilde hizmet etti, Ohio Eyalet Üniversitesi'nden iki yılda Summa Cum Laude olarak mezun oldu ve Yale Hukuk Fakültesi mezunudur. Burada Yale Hukuk Dergisi'nin Editörü ve Yale Hukuk Gazileri Derneği'nin Başkanıydı. JD'nin kitabı 'Hillbilly Elegy', ülkemizin çalışkan erkeklerini ve kadınlarını savunduğu için En Çok Satan Kitap ve Film oldu. JD, Teknoloji ve Finans alanında çok başarılı bir iş kariyeri geçirdi ve şimdi Kampanya sırasında, Pensilvanya, Michigan, Wisconsin, Ohio, Minnesota ve çok daha ötesindeki Amerikan İşçileri ve Çiftçileri olmak üzere, çok parlak bir şekilde savaştığı insanlara güçlü bir şekilde odaklanacak..."

Karar, Trump'a yönelik yıllardır yönelttiği sert eleştirilerin ardından eski başkanın popülist gündemini benimseyen Vance'i daha da yüceltiyor. Girişim sermayedarı ve en çok satan anı kitabı "Hillbilly Elegy"nin yazarı olan Vance, çekişmeli bir Cumhuriyetçi ön seçiminde Trump'tan aldığı destek sonrasında 2022'de ABD Senatosu'na seçildi. 

 


 

Güncellenme Tarihi : 15.7.2024 22:20

İLGİLİ HABERLER