Spor
  • 10.1.2024 23:00

İşte Türk futbol tarihinin en pahalı satışı

Galatasaray'ın Sivasspor ile oynayacağı maçın kadrosuna alınmayan Sacha Boey ile ilgili transfer iddiaları ayyuka çıktı. Genç futbolcunun sakatlığı olduğu söylense de PSG'nin futbolcunun bonservisi için pazarlık halinde olduğu belirtildi.

Süper Lig'de başarılı olup Avrupa'daki büyük liglere transfer olan birçok oyuncu oldu. Bu futbolcular kulüplerine ciddi bonservis gelirleri kazandırdı. Bu isimlere bir yenisi ise eklenmek üzere.

2021 yılında Rennes takımından 1 milyon 150 bin Euro karşılığında bonservisi alınan oyuncu için konuşulan transfer rakamı ise 25 milyon Euro. Şampiyonlar Ligi'nde sergilediği performansla büyük takımların gözdesi haline gelen oyuncunun Ocak ayında transfer olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Sacha Boey, bu rakamlara transferi gerçekleşmesi halinde Süper Lig'den Avrupa'ya giden en pahalı futbolcu olacak. Genç futbolcu Galatasaray tarihinin de en çok bonservis geliri elde ettiği oyuncu olarak tarihe geçecek.

Avrupa Şampiyonası'nda Fransa Milli Takımı ile boy göstermek isteyen Boey, PSG'nin transfer teklifine bu nedenle sıcak bakıyor. Başarılı oyuncu, uzun süredir Fransa Milli Takımı'ndan teklif bekliyor ancak beklediği teklif bir türlü gelmiyordu. Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde verdiği sınavlarla göze girmeyi başaran oyuncunun Fransa'nın geniş oyuncu havuzunda olduğu, yapacağı bu transferle birlikte kadroya dahil olabileceği aktarıldı.

Cenk Tosun, Süper Lig'den Avrupa'ya giden en pahalı futbolcu konumunda. Milli futbolcu, 2017-2018 sezonunda Everton'a 22.5 milyon Euro'ya transfer olmuştu.

Yakın tarihte Real Madrid'e transfer olan Arda Güler de kulübü Fenerbahçe'ye tam 20 milyon Euro kazandırdı. Genç oyuncu, bonus maddelerinin gerçekleşmesi halinde toplamda tam 30 milyon Euro'luk bir bonservis gelirini Fenerbahçe'nin kasasına kazandırmış olacak.

Süper Lig'den Avrupa'ya transfer olan oyuncuların kulüplerine kazandırdığı bonservis gelir tablosu.

Güncellenme Tarihi : 10.1.2024 20:50

İLGİLİ HABERLER