Medya
  • 24.7.2023 10:45

İşte Twitter'ın yeni ismi ve logosu! Siyah ağırlıklı olacak

Elon Musk, Twitter'ın mavi kuşunun X ile değiştirileceğini söyledi

İşte Twitter'ın yeni ismi ve logosu! Elon Musk'tan tarihi adım

Twitter'ın CEO'su Elon Musk'tan yine çılgın bir adım geldi. Musk, dünyanın en büyük sosyal medya platformu Twitter'ın ismi ve logosunun değişeceğini duyurdu.Twitter Inc'in sahibi Elon Musk Pazar günü, reklamverenlerin geri dönmekte yavaş olduğunu kabul ettikten sonra, iyi bilinen mavi kuş logosunu X ile değiştirecek bir yeniden markalama ile sosyal medya şirketini yeni bir yöne götürmek için daha fazlasını yapacağının sinyalini verdi.

Pazar akşamı web sitesinde belirgin olmayan değişiklik, Musk'ın kısa süre önce reklam gelirlerinin bir zamanlar olduğunun neredeyse yarısı kadar kaldığını kabul etmesinin ardından geldi. Bunun ve ağır borç yükünün bir sonucu olarak Twitter'ın nakit akışı olumsuz oldu.

Forrester'ın araştırma direktörü Mike Proulx Pazar günü yaptığı açıklamada, hareketin Twitter'ın orijinal ve bir zamanlar son derece sadık olan kullanıcı tabanını daha da uzaklaştıracağını söyledi.

"Bir yandan, ikonik bir markadan kurtulacağını iddia edebilirsiniz. Öte yandan, bir zamanlar Twitter olan şey için yeni bir gün olduğunun ve şirketin farklı bir kullanıcı tabanıyla farklı bir yöne doğru ilerlediğinin sinyalini veriyor."

Milyarder Musk, Pazar günü yaptığı bir gönderide Twitter'ın logosunu değiştirmek istediğini söyledi ve milyonlarca takipçisine sitenin renk düzenini maviden siyaha değiştirmeyi tercih edip etmeyeceklerini sordu. Siyah uzay temalı bir arka plana karşı stilize edilmiş bir X resmi yayınladı.

Twitter'ın CEO'su Elon Musk, sosyal medya platformunun klasik "kuş" logosunu "X" harfi ile değiştireceğini duyurdu.

X in, bird out: Elon Musk rebrands Twitter logo, here is the story in 5  points - India Today

İSMİ DE DEĞİŞECEK

Yeni bir açılklama daha yapan Elon Musk, Twitter’ın ismini ‘X’ olarak değiştireceğini duyurdu.

'TÜM KUŞLARA VEDA EDECEĞİZ' DEMİŞTİ

52 yaşındaki Musk, "Twitter markasına ve yavaş yavaş tüm kuşlara veda edeceğiz". ifadelerini kullanmıştı.

https://i12.haber7.net/haber/haber7/photos/2023/29/LHz43_1690136607_3002.jpg

SpaceX ve Tesla'nın da sahibi olan Musk, Twitter'ı ekim ayında satın almış ve o tarihten itibaren radikal değişikliklere gitmişti.

Elon Musk, bu yılın başında, Twitter'ın logosunu kısa bir süreliğine, kripto para birimi Dogecoin'in köpek logosuyla değiştirmişti.

 

Güncellenme Tarihi : 25.7.2023 02:28

İLGİLİ HABERLER