Gündem
  • 15.9.2024 22:00

İşte Yavuz Ağıralioğlu’nun yeni partisi

İyi Parti ile yolları 2023 genel seçimlerinden önce ayrılan Yavuz Ağıralioğlu, kuruluş hazırlıkları süren yeni partisini 29 Ekim’de duyurmaya hazırlanıyor. Ağıralioğlu’nun kuracağı yeni parti için birçok isimle görüşme halinde olduğu öğrenildi.

Türkiye'deki siyasi parti sayısı, son birkaç yıl içerisinde yükselişe geçti.

31 Mart seçimleri sonrası hareketlenen siyaset sahnesine yeni bir parti daha katılıyor.

YAVUZ AĞIRALİOĞLU PARTİSİNİ KURUYOR

2023'te düzenlenen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Millet İttifakı'nın aday tercihine eleştiride bulunup İyi Parti'den istifa eden ve bir süredir parti kuracağı konuşulan Yavuz Ağıralioğlu kararını verdi.

Ağıralioğlu, 29 Ekim'de partisinin tanıtım toplantısını düzenleyeceğini açıkladı.

İSTİŞARE TOPLANTILARI SÜRÜYOR

Ağıralioğlu’nun kuracağı yeni parti için birçok isimle görüşülüyor.

İyi Parti’den istifa eden Ankara Milletvekili Koray Aydın’ın da partiye katılması için ikna edilmeye çalışılan isimler arasında olduğu öğrenildi.

ESKİ İYİ PARTİLİ EREL TEŞKİLATLARDAN SORUMLU

Ağıralioğlu’nun partisi 29 Ekim 2025’te, Cumhuriyet’in 101. yılında faaliyetlerine başlamayı hedefliyor.

Ağıralioğlu’nun partisinin kurmay kadrosu arasında Ayhan Erel de yer alıyor.

Erel’in yeni partide teşkilatlardan sorumlu olacağı belirtiliyor.

AYDIN'I DESTEKLEDİ

27. dönem Aksaray Milletvekili Erel, kurucuları arasında yer aldığı İyi Parti’den istifa ettiğini 7 Eylül Cumartesi günü duyurdu.

Erel, Müsavat Dervişoğlu’nun genel başkan seçildiği İyi Parti 5. Olağanüstü Kurultayı’nda Koray Aydın’ı destekledi.

KORAY AYDIN İKNA EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR

İyi Parti’nin önceki genel başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesine tepki göstererek partiden istifa eden Ankara Milletvekili Koray Aydın’ın, Ağıralioğlu ile hareket etmesi için çabalar sürüyor.

Aydın’ın ikna edilmeye çalışıldığı kulislere yansırken, İyi Parti’den istifa eden ancak bağımsız olarak yoluna devam eden Ankara Milletvekilleri Yüksel Arslan ve Adnan Beker ile de görüşme yapıldığı belirtildi.

'MERKEZİMİZ MİLLET' SLOGANI VE 'KADRO HAREKETİ'

Partinin “Merkezimiz Millet” sloganıyla çıkış yapacağı öğrenilirken ideolojik çizgisinin “ne sağ ne de sol” olarak tarif edileceği dile getiriliyor.

Ağıralioğlu’na yakın isimler, siyasetin merkezinde olmayı hedeflediklerinin altını çizerek, muhalif seçmenin sadece Cumhuriyet Halk Partisi’ne muhtaç bırakılmak istendiğini söylüyor.

Bu isimler, popüler siyasi figürlerin yerine “liyakatli ve şöhretsiz” isimlerin parti içinde önemli görevler üstleneceğini dile getirilirken, yeni bir “kadro hareketi” kurulacağı iddiasını taşıdıklarını belirtiyor.

YAVUZ AĞIRALİOĞLU KİMDİR

Yavuz Ağıralioğlu, İyi Parti için önemli bir isimlerdendi.

Daha önce Büyük Birlik Partisi’nde (BBP) siyaset yapan Yavuz Ağıralioğlu, Mayıs 2018’de İyi Parti’ye katıldı.

2018 genel seçimlerinde İstanbul’dan milletvekili seçilen Ağıralioğlu, İyi Parti’de TBMM Grup Başkanvekilliği, parti sözcülüğü, Türk dünyası ve yurtdışı Türkler Başkanlığı gibi görevler üstlendi.

KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞINA KARŞI ÇIKTI

Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı çıkan ve aday belirlenene kadar her platformda bunu dile getiren Ağıralioğlu, Millet İttifakı’nın 3-6 Mart krizinden sonra İyi Parti’nin adaylığını kabul etmesine rağmen Kılıçdaroğlu’na oy vermeyeceğini açıkladı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin de içinde yer aldığı Emek ve Özgürlük İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı çıkarmayarak Kılıçdaroğlu’na destek vermesinin ardından Ağıralioğlu, İyi Parti’den 28 Mart 2023’te istifa etti.

ENSONHABER

Güncellenme Tarihi : 15.9.2024 19:56

İLGİLİ HABERLER