Gündem
  • 28.6.2024 21:21

İYİ Parti'de bir milletvekili daha istifa etti

İYİ Parti’de bir istifa daha: Partinin kurucularından Sevin Çağlayan istifa ettiğini açıkladı
31 Mart’taki yerel seçimlerin ardından art arda istifaların yaşandığı İYİ Parti’de bir istifa daha yaşandı. İYİ Parti Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu Üyesi Sevin Çağlayan, partiden istifa ettiğini açıkladı.

İYİ Parti Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Sevin Çağlayan, partiden istifa ettiğini açıkladı.

Çağlayan kararını sosyal medya paylaşımıyla duyurdu.

2023 genel seçim süreci, 2024 yerel seçimleri ve ardından yapılan İYİ Parti 5’inci Olağanüstü Kurultayı’yla ortaya çıkan partinin yeni yapılanmasının, pek çok hata ve telafi edilemez sorunlar barındırdığını ifade eden Çağlayan, “Bununla beraber genel ve yerel seçim süreçlerinde, ardından da yeni yapılanma sırasında ortaya atılan iddialar canımızı yakarken, bunlara cevap vermesi gerekenlerin sessizliği ve gereken tepkileri vermemeleri artık beni de yol ayrımına getirdi.” dedi.

Çağlayan, “Bardağı taşıran son damla da İYİ Parti Kurucu Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Saray’da yaptığı, birçok iddiayı içinde barındıran ancak sebebi ve içeriği bir türlü açıklanmayan görüşmesi oldu. Bu görüşmeye mevcut parti yönetimi de net bir tavır koymadı.” ifadelerini kullandı.

Çağlayan, istifa etmesine sebep olan gelişmelerin sadece yapılan kurultayla ilgili olmadığını belirterek, “En başından itibaren ülkesi için bir umut inşa etmek amacıyla fedakarca çalışan bütün dava arkadaşlarımı saygı ve hürmetle selamlıyorum. İYİ Parti’de siyaset yapmaya devam eden arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. İYİ Parti'yle olan siyasi birlikteliğimi sona erdirdiğimi ve istifa ettiğimi kamuoyunun bilgisine sunuyorum.” dedi.

AKŞENER "KIZIM BENİM" DEMİŞTİ
İYİ Parti'nin yerel seçimler öncesi ilçe belediye başkan adaylarını tanıttığı toplantıda, Çağlayan'ın Etimesgut yerine Yenimahalle'den aday gösterilmesi protesto edilmişti.

"Teşkilat istemiyor" sloganları atan gruba, güvenlik ekibi müdahale etti ve protesto eden grup dışarı çıkarılmıştı. Tepkilere ilişkin konuşan Akşener, "Sevin için bağırdı arkadaşlarımız, saygı duyarım. Sevin, çok çalışkan bir kızım benim. Sevin'e dedim ki, 'Bazı yerlerde zorluğumuz var, şuraya aday olur musun?' O da 'Meral Abla, başüstüne' dedi" ifadelerini kullanmıştı.

 

Güncellenme Tarihi : 28.6.2024 21:24

İLGİLİ HABERLER