Gündem
  • 27.4.2024 22:00

İYİ Parti'de Ülkücüler kaybetti.. Yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu

Yeni genel başkan Müsavat Dervişoğlu oldu…Partideki ülkücülerin lideri durumundaki Koray Aydın seçimi son turda kaybetti..

İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı bugün gerçekleştirildi. Meral Akşener’in yeniden aday olmadığı kurultayda Müsavat Dervişoğlu, Koray Aydın ve Günay Kodaz yarıştı. Mehmet Tolga Akalın, ikinci tur seçimlerine katılmayarak adaylık yarışından çekildi.

 İkinci turda da genel başkan belli olmadı ve seçim üçüncü tura kaldı. Kurultayda veda konuşması yapan Akşener, "Bugün bu kürsüden son kez konuşuyorum. Bugün emaneti devretme günü. Bugün üzerime düşen her şeyi yapmış olmanın huzuruyla son kez karşınızdayım" ifadelerini kullandı. İYİ Parti'de yeni genel başkan Müsavat Dervişoğlu seçildi.


31 Mart yerel seçimlerinin ardından olağanüstü kurultay kararı alan İYİ Parti'de yeni genel başkan belli oluyor. İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı, Ankara Congresium Salonu’nda gerçekleştiriliyor. Kurultayda Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu ve Günay Kodaz genel başkanlık için yarışıyor. Mehmet Tolga Akalın ise ikinci tur seçimlerine katılmayarak adaylık yarışından çekildi. İkinci turda da genel başkan belli olmadı ve seçim üçüncü tura kaldı. İşte kurultayda dakika dakika yaşananlar...

YENİ GENEL BAŞKAN MÜSAVAT DERVİŞOĞLU
İyi Parti'nin 2'ni Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu.

SEÇİM 3. TURA KALDI
İkinci turda Koray Aydın ile Müsavat Dervişoğlu yarıştı. Müsavat Dervişoğlu 570, Koray Aydın 565 oy aldı. Kongre üçüncü tura kaldı.

AKALIN, ADAYLIK YARIŞINDAN ÇEKİLDİ
İYİ Parti Genel Başkan Adayı Mehmet Tolga Akalın, ikinci tur seçimlerine katılmayarak adaylık yarışından çekildi.

BAŞKANLIK YARIŞI 2. TURA KALDI
İYİ Parti kurultayında Koray Aydın 472, Müsavat Dervişoğlu 370, Mehmet Tolga Akalın 327, Günay Kodaz 2 oy aldı, seçim 2'nci tura kaldı.

KODAZ: YOK SAYILDIM

Günay Kodaz, İYİ Parti’nin masa başında kurulmadığını belirterek, "İYİ Parti Türkiye'nin umududur. Bugüne kadarki emekleri için Sayın Meral Akşener'e teşekkür ediyorum. Partimizde mutlaka emek, liyakat, bilgi, istişare, çalışkanlık, sözünde durma hakim olmalıdır. Bu ülkede AKP'nin yaygınlaştırdığı biat kültürüne karşı kurulmuş bir partiyiz. Eleştirdiğimize benzememeliyiz. Maalesef partimizde birçok farklı ses susturulmuştur. Tek kadın adayı olarak kadın hareketi denilen partide sürekli yok sayıldım" diye konuştu.

Adayların konuşmalarının ardından oy verme işlemi başladı.

AYDIN: DURUM MUHASEBESİ YAPMAMIZ ELZEMDİR

Koray Aydın, İYİ Parti'nin yerel seçimlerde aldığı oy oranı nedeniyle sarsıldığını belirterek, "Bu sarsıntıyı en az hasarla atlatabilmek için bir durum muhasebesi yapmamız elzemdir, kaçınılmazdır. Ne oldu partimizin oyları yüzde 4'lere geriledi. Elbette yerel seçimlerin dinamikleri farklı, elbette İYİ Parti'nin asıl oyu bu değil. Doğru bir değerlendirme yapmaz, acil bir müdahalede bulunmazsak, bu kötü tablo sürekli hale gelecek. Toplumun sesine, parti teşkilatlarımıza ve tabanımızın taleplerine kulak tıkayarak, asla ve asla siyaset yapılmaz. Kısaca, millete rağmen siyaset yapılmaz. Seçim sonuçlarından çıkarmamız gereken ilk ders budur. Sayın genel başkanımız, bu olumsuz tablonun farkındadır. Genel başkanımızın olağanüstü kurultay yolunu açmış olması ve kendisinin de aday olmaması, demokratik bir olgunluktur, örnek bir tavırdır. Şimdi sıra bizdedir, sizlerdedir, şimdi sıra iyilerdedir. Sizleri sadece İYİ Parti'nin genel başkanını belirleyecek delegeler olarak değil, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşundaki ruhu temsil eden, cumhuriyetin ikinci yüzyılına yön verecek olan kadrolar olarak görüyorum" dedi.

DERVİŞOĞLU: İYİ PARTİ’NİN GÜNEŞİ SÖNMEYECEKTİR
Kurultayda genel başkan adayları oylama öncesi 30'ar dakikalık konuşma gerçekleşti. Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti’nin karşılaştığı sorunların aşılması için çaba sarf edeceğini belirterek, "Biliyorum derdiniz var, biliyorum kırgınlıklarınız var, biliyorum dargınlıklarınız var. Birleşmeli ve aşmalıyız. Onun için geliyoruz. Bu ülkede partimizi bekleyen ne kadar problem varsa aslında emin olunuz ki o problemler Türkiye’yi bekleyen problemlerdir. İYİ Parti’nin kurulduğu gün Türkiye’nin hangi derdi varsa bugün katlanmak suretiyle önümüze gelmiştir. Bu İYİ Parti’nin varlık gerekçesinin halen devam ettiğinin bir delilidir. İşte onun için söylüyoruz, ‘İYİ Parti’nin güneşi asla sönmeyecektir. Biz bazı yerlerde çok az oy aldık ama işte Nevşehir Belediye Başkanımız yüzde 52 oy aldı. Nevşehir gibi AK Parti’nin seçim kaybetmediği bir yerde şayet yüzde 52 oy alabilmeyi becerebiliyorsak bana sorarsanız İYİ Parti’nin oyu yüzde 5 değil yüzde 52’dir. Türkiye yorgundur. Parti devletleşmiş, devlet partileşmiştir. Yargı siyasallaşmıştır. Adalet askıya alınmıştır. Hukukun üstünlüğü arayışı yerine üstünlerin hukuku tercih edilmiştir. Nepotizm her yeri sarıp sarmalamıştır. Adam kayırmacılık, mülakatlarda yapılan usulsüzlükler gençlerimizin gelecek kaygılarını artırmıştır. İnsanlarımız yasadışı sığınmacıdan ve Türkiye’nin muhatabı olduğu göç ile büyük bir demografik sorunla tehditle karşı karşıya bırakılmıştır" dedi.

 

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 27.4.2024 21:20

İLGİLİ HABERLER