Gündem
  • 30.4.2023 11:26

İzmir Narlıdere’deki yangının sebebi ortaya çıktı

Geçtiğimiz günlerde İzmir Narlıdere'deki sitede yangın çıkmıştı. Olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı. Bir görgü tanığı ise yangının çıkış sebebini açıkladı. İşte detaylarİzmir'in Narlıdere ilçesinde 4 bloklu sitedeki 40 dairenin bulunduğu 8 katlı bina 27 Nisan'da çıkan yangında kül oldu. Yangın yaklaşık 8 saat sonra kontrol altına alınırken, itfaiyenin olay yerine geç geldiği ve ilk gelen aracın pompasının arızalı olması nedeniyle geç müdahale edildiği ortaya çıktı.

İzmir Narlıdere’deki yangının sebebi ortaya çıktı: Görgü tanığı anlattı!

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı adli soruşturma kapsamında yangının çıkış nedeninin tespitine ilişkin bir görgü tanığı ifadesinde şunları söyledi:

ELEKTRİK PANOSUNDAN KIVILCIMLAR ÇIKMIŞ!
"İkinci kat koridorundaki elektrik panosundan etrafa kıvılcımlar sıçradığını gördüm. Yanık kablo kokusu vardı. Hemen güvenliğe haber verdim. Daha sonra görevliler dairelerde yaşayanları tek tek tahliye etti."

İzmir Narlıdere’deki yangının sebebi ortaya çıktı: Görgü tanığı anlattı!

İtfaiye tarafından yapılan ilk incelemede de elektrik panosundan çıkan yangının dış cephedeki vernikli ahşap kaplamalara sıçrayıp yayıldığı belirtildi.Öte yandan uzun yıllar birçok büyük yangına müdahale eden TÜPRAŞ'ın eski Emniyet çevre kalite müdürü, Yangın ve İş Güvenliği Uzmanı Celal Toprakçı bu tür yangınlarda ilk müdahalenin çok büyük önem taşıdığını söyledi.

İzmir Narlıdere’deki yangının sebebi ortaya çıktı: Görgü tanığı anlattı!

Güncellenme Tarihi : 30.4.2023 11:28

İLGİLİ HABERLER