Gündem
  • 26.7.2024 16:06

İzmir'deki elektrik akımı faciasında yeni gözaltılar

 İzmir'in Konak ilçesinde sağanaktan korunmaya çalışırken elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin soruşturmada, aralarında İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sadi, Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel ile Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü'nün de bulunduğu 11 şüpheli adliyeye sevk edildi. Skandalın boyutu 5 uzmanın hazırladığı yeni bilirkişi raporunun tamamlanmasının ardından ortaya çıktı.

Son dakika haberi: İzmir’deki elektrik akımı faciasında yeni detay! Facia göz göre göre gelmiş

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 30 kişiden 14'ü tutuklandı. Hakkında gözaltı karar verilen 2 şüpheliden birinin kanser tedavisi gördüğü, bir şüphelinin de yurt dışında olduğu belirtildi.

 

Son dakika haberi: İzmir’deki elektrik akımı faciasında yeni detay! Facia göz göre göre gelmiş

İzmir'de 12 Temmuz'da sağanaktan korunmak için kaçmaya çalışan Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Özge Ceren Deniz (23) suyla dolan yolda elektrik akımına kapıldı.

11 YENİ GÖZALTI

Soruşturma kapsamında 11 kişi hakkında daha gözaltı kararı verildi. Savcılık talimatı ile dün İZSU'dan Adana Belediyesi Genel Sekreteri eski Genel Müdür Ali Hıdır Köseoğlu, Genel Müdür Gürkan Erdoğan, Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sadi, Gediz Elektrik'ten Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel, Metropol Bölge Müdürü Ali Arcan, Sistem İşletme ve Bakım Müdürü Ekrem Yıldırım, Operasyon Direktörü Sefa Pişkinleblebici, Planlama ve Teknoloji Direktörü Necati Ergin, Yapım İşleri Saha Sorumlusu Mürsel Arıcı, Yapım İşleri Sorumlusu Uzman Alper Doğan ve Gediz Elektrik personeli Halit Özpelit gözaltına alındı. Şüphelilerden Ordu'da gözaltına alınan Halit Özpelit'in SEGBİS'le bağlanıp ifadesinin alınacağı belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 26.7.2024 16:13

İLGİLİ HABERLER