Asayiş
  • 2.7.2004 00:11

KABOTAJ BAYRAMI KUTLAMALARINDA KÜFÜRLER HAVADA UÇUŞTU

KADİR YEŞİL
MUĞLA - Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde bu yıl 78. kutlanan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamalarında bir gezi teknesi ile deniz polisi arasında gergin anlar yaşandı. Marmaris Limanı'nda devam eden kutlamalar sırasında Savaş isimli gezi teknesi limana yanaşmak istedi.

Deniz polisinin kendilerine küfür ettiğini iddia eden ve alkollü olduğu öğrenilen tekne kaptanı ve mürettebatı bir anda kutlamalara gölge düşürdü. Kameralar önünde uzun süre deniz polisine ağza alınmayacak tehdit ve küfürler yağdıran şahıslar, ifadelerine başvurulmak üzere karakola götürüldü.


Marmaris Belediye İskelesi'nde bugün saat 18.30 sıralarında Kabotaj Bayramı kutlamalarının devam ettiği sırada, deniz polisinin kendilerine küfür ettiğini iddia eden ve alkollü oldukları öğrenilen gezi teknesinin kaptanı Savaş Yavuz ve mürettebattan Cenk Bayar ve Cenk Camuz arasında yaşanan gerginlik sebebiyle kutlamalara gölge düştü.

Kabotaj Bayramı'nı görmek isteyen yabancı turistleri gezdirmek için denize açıldıklarını belirten Savaş adlı gezi teknesinin kaptanı Savaş Bayar, deniz polisinin ve Sahil Güvenlik ekiplerinin kendilerine küfür ettiğini iddia etti. Limana yanaşarak turistleri karaya çıkaran tekne mürettebatı, daha sonra hazırlanan yağlı direkteki Türk Bayrağı'nı indirip kutlamalara sabote etti.

 Daha sonra tekneyi deniz polisinin üzerine süren alkollü kaptan, uzun süre polise tepki gösterdi. Kameralara deniz polisinin kendilerine küfür ettiğini iddia eden tekne mürettebatı, polise ağza alınmayacak tehditler ve küfürler yağdırdı.


Daha sonra yarışmaların yapıldığı iskeleye yanaşan tekne kutlamaların devam etmesine engel oldu. Bu sırada tekneye gelen polis memurlarıyla da uzun süre tartışan tekne mürettebatı, olay yerine gelen Marmaris Kaymakamı Cemalettin Özdemir tarafından güçlükle sakinleştirildi. Kaymakam Cemalettin Özdemir Savaş Bayar, Cenk Bayar ve Cenk Camuz'u ifadelerine başvurulmak üzere karakola yollarken, küfür ettiği iddia edilen polis memurunun da ifadesinin alınacağını bildirdi. Olayların yatışmasından sonra kutlamalar kaldığı yerden devam etti.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:29

İLGİLİ HABERLER