Kaçakçılar drone ile yakalandı

2 dk okuma
Kaçakçılar drone ile yakalandı

Hızlı Özet

Yakalanan göçmenler ise işlemleri yapılmak üzere Urla İlçe Jandarma Karakol Komutanlığına gönderildi.






İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmak isteyen göçmenlerin olduğu bilgisine ulaşınca harekete geçti. Drone tarafından tespit edilen görüntülerde Urla’da tekneye binmek üzereyken 118 göçmen ile 3 organizatör yakalandı.



İzmir İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Urla ilçesi Zeytinler Mahallesi Tektaş mevkiinde bugün (Cuma) sabah saat 06.00 sıralarında göçmen kaçakçılığı yapılacağı bilgisi aldı. Drone ile yapılan çalışmada, tekneye binmek üzere olan çok sayıda göçmen tespit edildi. Teknenin bulunduğu alana giden jandarma ekipleri 49 Afganistan, 20 Mısır, 10 Suriye, 5 Filistin ve 1 Ürdün olmak üzere toplam 85 düzensiz göçmeni yakaladı. H.S. (32), M.E.G. (29) ve A.D. (30) isimli 3 organizatör gözaltına alındı.



SABIKALI ÇIKTI



Organizatör olduğu değerlendirilen şüphelilerden H.S.'nin terör propagandası yapmak, uyuşturucu madde imal ve ticareti ile Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret olmak üzere toplam 18 adet suç kaydı, M.E.G.'nin uyuşturucu madde kullanmaktan 1 adet suç kaydı ve A.D.'nin ise uyuşturucu madde kullanmaktasın 3 adet suç kaydı olduğu tespit edildi. Yakalanan göçmenler ise işlemleri yapılmak üzere Urla İlçe Jandarma Karakol Komutanlığına gönderildi.



JANDARMADAN GÖÇMENLERE SU VE YEMEK



Jandarma karakoluna götürülen, yorgun, aç ve susuz olduğu belirlenen göçmenlere, burada jandarma ekipleri tarafından yardım eli uzatıldı. Düzensiz göçmenlerin su ve yemek ihtiyaçları jandarma tarafından karşılandı. Jandarma tarafından su ve yemek ihtiyaçları karşılanan göçmenler ise, 3 gündür dağlık alanda aç, susuz ve uykusuz olduklarını, jandarma ekipleri tarafından ihtiyaçlarının karşılandıklarını söyleyerek, jandarma ekiplerine teşekkür etti.



 



 




Bu haber 676 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fenerbahçe'de şok: En 2 ay yok
Gündem

Fenerbahçe'de şok: En 2 ay yok

Fenerbahçe'de Mert Müldür şoku yaşanıyor. Menisküs yırtığı tespit edilen milli futbolcunun sahalardan uzak kalacağı süre belli oldu.

Habervitrini13163 Görüntüleme
ASELSAN’dan İHA’lara karşı yeni silah!
Gündem

ASELSAN’dan İHA’lara karşı yeni silah!

ASELSAN, 18 ülkeye 560’tan fazla teslimat yaptığı SMASH Uzaktan Komutalı Stabilize Deniz Silah Sistemleri ailesine SMASH 300’ü ekledi. Yapay zeka desteği ve ATOM Akıllı Mühimmat entegrasyonuna sahip sistem, mini ve mikro İHA’ların yanı sıra su üstü tehditlerine karşı da görev yapacak.

Habervitrini13048 Görüntüleme
DMM’den Harp Okulu’ndaki marş iddialarına yalanlama!
Gündem

DMM’den Harp Okulu’ndaki marş iddialarına yalanlama!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Harp Okulu mezuniyet törenlerinde bazı marşların yasaklandığı ve “Türkiye Yüzyılı Marşı”nın alternatif olarak okutulduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. DMM, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde geçmişten günümüze orduyla özdeşleşmiş herhangi bir marşın yasaklanmasının söz konusu olmadığını bildirdi

Habervitrini12901 Görüntüleme
Kozinoğlu soruşturmasında gözaltına alınan dönemin savcıları tutuklandı
Gündem

Kozinoğlu soruşturmasında gözaltına alınan dönemin savcıları tutuklandı

Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun cezaevindeki şüpheli ölümüne ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, olay tarihinde görevli Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Ali İşgören ile cezaevi savcısı Necip Doğan hakkında 'örgüt üyeliği' suçundan tutuklama kararı verildi.

Habervitrini10488 Görüntüleme