Gündem
  • 30.1.2005 00:00

KADIKÖY-KARTAL METROSU'NUN TEMELİ ATILDI

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'u raylı sistem ağına kavuşturacaklarını, deniz taşımacılığına yeni ilaveler yapacaklarını bildirdi.
     İstanbul'un Anadolu yakasının trafik sorununu büyük ölçüde çözüme kavuşturacak Kadıköy-Kartal Metrosu'nun temeli, Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı törenle atıldı.
     Kadıköy İskele Meydanı'ndaki törende konuşan Erdoğan, 1994-1999 yılları arasında Kadıköy-Kartal Metrosu'nun yapımı için büyük gayretler sarf ettiğini ve projenin yapımını başlattığını söyledi.
     Farklı bir iktidar ve karayolları anlayışının metronun yapılacağı güzergahı kendilerine vermediğini dile getiren Erdoğan, ''Bize müsaade edilseydi belki de şu anda tüm halkımız bundan istifade edecekti. Bize bunu yaptırmadılar. Müsaade ettirmediler 'farklı bir zihniyet ve anlayış' diye'' şeklinde konuştu.
     Erdoğan, o zamanki projeyi Kanadalı bir şirkete ihale ettiklerini hatırlatarak, ''Şu anda gerçekleştirilen proje budur. Yani o günkü düşümüz bugün gerçekleşiyor. Hayırlı olsun'' dedi.
     Erdoğan, modern, çağdaş Türkiye'nin adımlarını atacaklarını dile getirerek, şöyle konuştu:
     ''Ulaşımda İstanbul bir sıkıntı yaşıyor. Sadece dönemimde 37 kavşak bitirdik, yetmedi. Eğer o kavşaklar yapılmasaydı bugün İstanbul'un kara taşımacılığı tamamıyla kilitlenmiş olacaktı. Şimdi en az o kadar daha yapılması lazım ki kara taşımacılığı daha huzurlu ve rahat olsun.
     İstanbul'u raylı sistem ağına kavuşturacağız. Deniz taşımacılığına yeni ilaveler yapacağız. Şunu unutmayın, İstanbul benim ve arkadaşlarımın özel bir sevdasıdır. En kısa zamanda ulaşımı destekleyecek farklı projelerle İstanbul dünyadaki layık olduğu yere oturacak. Bunu şimdi açıklamak istemiyorum. Adımları atalım, duyun, ondan sonra açıklamak istiyoruz.' Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 10:59

İLGİLİ HABERLER