Asayiş
  • 2.9.2024 21:29

Kadıköy'de savcıyı darp eden maganda tutuklandı

İstanbul Kadıköy’de Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçimen’i defalarca darp eden ve savcılığa teslim olan saldırgan E.G. tutuklandı. Soruşturma kapsamında saldırganın yanında bulunup hakaretlerde bulunan T.T.İ de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul Emniyeti'ni harekete geçiren olay geçtiğimiz Cuma akşamı Kadıköy'de Fenerbahçe ile Alanyaspor arasında oynanan Süper Lig maçından sonra yaşandı.

Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçimen, saat 00.21 sıralarında Fener Yolu Mahallesi'nde bulunan bir işletmenin otoparkından çıktığı esnada kornaya basan bir sürücüyü uyarmak isterken feci şekilde saldırıya uğradı. Şehir magandalarından biri, Savcı Necip Cem İşçimen'e saldırdı. Savcıya saldıran şehir magandası, vurarak yere düşürdüğü Necip Cem İşçimen'i defalarca yumrukladı ve darp etti. İddialara göre saldırganın arkadaşı da Necip Cem İşçimen'e hakaretler etti.

SALDIRGAN TUTUKLANDI, DİĞERİNİN İŞLEMLERİ SÜRÜYOR

Hemen olayla ilgili İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı. Kamera görüntülerinden aracın plaka bilgilerini ve şehir magandalarının kimlik bilgilerini tespit etti. İşçimen'e hakaretlerde bulunduğu belirlenen T.T.İ. isimli iki kişi yakalanarak gözaltına alındı. Adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak şüpheli hakkında toplanan yeni deliller doğrultusunda yeniden gözaltına alındı. T.T.İ. adlı şüpheli sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

ASIL FAİL DE TUTUKLANDI

Olayın faillerinden 7 suç kaydı olan ve savcıyı defalarca darp eden asıl saldırgan E.G. de adliyeye geldi. Savcılıktaki işlemlerinin ardından tutuklanması talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Güncellenme Tarihi : 2.9.2024 21:30

İLGİLİ HABERLER