Gündem
  • 2.7.2016 00:07

Kadınlı erkekli anadan doğma dereye giren gençleri köylüler bastı

Kadın erkek çıplak dereye giriyor söylentisi bir şehri karıştırdı..

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı Sivriler köyünün sakinleri, kamuoyunda Rainbow Gathering (Gökkuşağı Buluşması) olarak bilinen grubun üyelerine, Cehennem Şelalesi mevkisinde ormanlık alanda sürdürdükleri kampta "çıplak halde dereye girdikleri ve uygunsuz davranışlarda bulundukları" gerekçesiyle tepki gösterdi.

Kadın erkek çıplak dereye giriyor söylentisi bir şehri karıştırdı

Sivriler köyü muhtarı Dursun Saygın yaptığı açıklamada, köyleri ile Vize ilçesine bağlı Kızılağaç köyü arasındaki bölgede kamp yapan grubun uygunsuz hareketlerde bulunduğunu ileri sürdü.  

Kadın erkek çıplak dereye giriyor söylentisi bir şehri karıştırdı

“BÖLGEYİ TERK ETMELERİNİ İSTİYORUZ”

Grup üyelerinin gençlere kötü örnek teşkil ettiğini öne süren Saygın, grubun bölgeyi terk etmesini istediklerini belirtti.   

Saygın, şunları söyledi:   

"Grubun ne amaçla bölgede bulunduğunu bilmiyoruz. Kendilerine sorduğumuzda bilgi vermiyorlar. Burada yaptıkları davranışlar ve yaşamları ile gençlerimize kötü örnek teşkil ediyorlar. Çıplak halde dereye giriyorlar.

“ERKEK KADIN HERKES SOYUNUYOR SUYA GİRİYOR”

Erkek-kadın herkes soyunuyor ve suya giriyor. Burada bizim için gençlerimize iyi örnek değil. Bölgemizin bu şekilde görülmesini, duyulmasını ve anılmasını istemiyoruz. Turistler gelecekse köylülerimize kötü örnek olmasınlar. Belediye başkanına ve kaymakamlığa şikayette bulunduk.’’    

Muhtar Saygın, jandarmanın grup üyeleriyle görüştüğünü ve söz konusu grubun gelecek hafta başında bölgeden ayrılacağını öğrendiklerini söyledi.   

Köy sakinlerinden Şeref Sezen de mübarek ramazan ayında bu tür görüntülerin hiç hoş olmadığını belirtti.

“BİZ KİMSEYE RAHATSIZLIK VERMİYORUZ”     

Grup üyelerinden Aytuğ Akbuğday ise kampta 15 ülkeden yaklaşık 300 gezginin bulunduğunu, şehir yaşamından uzak şekilde doğada yaklaşık bir ay yaşadıklarını söyledi.   

“KAMPTA DOĞAYA UYGUN YAŞIYORUZ”

Her yıl ay döngüsüne göre bir ya da iki kez sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla haberleşerek toplandıklarını ifade eden Akbuğday, kampta doğaya uygun yaşadıklarını belirterek, "Burası insanların bir araya geldiği, yaşadığı bir alan, deneyimlediği bir yer ama burası bir kamp değil, bir festival değil, yaşam şekli. Belirli kuralları ve amaçları var. Kimyasal her şey yasak. Uyuşturucu, şampuan, alkol ve benzeri maddeler yasak. Tamamen doğacıl ve doğayı koruyan bir yaşam söz konusu. Buluşmalar bir ay sürüyor. Ay döngüsüne müteakiben yapılıyor.’’ diye konuştu.   

Güncellenme Tarihi : 2.7.2016 00:16

İLGİLİ HABERLER