Asayiş
  • 28.4.2020 14:59

Kadir Şeker cezaevinde koronaya yakalandı

Konya'da kız arkadaşı Ayşe D.'ye (35) şiddet uygulayan Özgür Duran'ı (32) engellemek istediği sırada kalbinden bıçaklayarak ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle tutuklanan Kadir Şeker (20), koronavirüs şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Gelen haberlere göre Kadir Şeker'in testi pozitif çıktı.

Konya'da sevgilisi Ayşe D.'ye (35) şiddet uygulayan Özgür Duran'ı (32) engellemek istediği sırada kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Kadir Şeker (20), koronavirüs şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Kadir Şeker, bugün saat 11.30'da ilk kez hakim karşısına çıkacaktı.

Testi pozitif çıktı

Konya'da, sevgilisi Ayşe D.'ye (35) şiddet uyguladığı öne sürülen Özgür Duran'ı (32) engellemek isterken kalbinden bıçaklayarak, öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan ve koronavirüs şüphesiyle hastaneye kaldırılan Kadir Şeker'in (20) 'Covid-19' testinin pozitif çıktığı öğrenildi. Bugün yargılanmasına başlanacak Şeker'in, sağlık durumu iyi olduğu için taburcu edildiği ve karantinaya alınacağını belirtildi.

"CEZAEVİNDE POZİTİF BİR KİŞİYLE TEMASTA BULUNDU"

Şeker'in ağabeyi Fatih Hidayet Şeker, ''Kardeşim Kadir, bugün sabah saatlerinde koronavirüs şüphesiyle Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Test yapılacakmış. Cezaevinde pozitif bir kişi ile temasta bulunduğu için şüphe üzerine test yapılmak için hastaneye gönderildi. Kardeşimin can güvenliğinin olduğu bir durumda tutuklu olarak yargılanmasının doğru olmadığını düşünüyoruz." dedi.

KARANTİNA ALTINDA SEGBİS İLE DURUŞMAYA KATILDI

3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen ilk duruşmaya, Kadir Şeker, cezaevinden SEGBİS ile katıldı.

Eldiven ve maske takan Şeker, önceki ifadelerini tekrar ettiğini, savunmasını ayrıntılı olarak yüzyüze yapmak istediğini ve tahliyesini talep ettiğini söyledi.

Ayrıca sağlık durumunun iyi olduğunu ve yapılan korona testinin pozitif çıkması üzerine başka bir koğuşta karantinaya alındığını belirtti.

TUTUKLULUĞU DEVAM EDECEK

Mahkeme heyeti ise mevcut delilleri göz önüne alarak, Kadir Şeker'in tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 24 Haziran'a erteledi.

Mahkeme heyeti ayrıca Şeker'in tutukluluk halinin 27 Mayıs günü dosya üzerinden incelenmesini de karara bağladı.

Güncellenme Tarihi : 28.4.2020 17:16

İLGİLİ HABERLER