Dünya
  • 6.8.2024 16:29

Kamala Harris kendisine başkan yardımcısı olarak LGBT eşitlik grubu üyesi Tim Walz' seçti

Kamala Harris'in Minnesota Valisi Tim Walz'ı başkan yardımcısı olarak seçtiği bildirildi

O, Amerika'nın kalbinden ilerici bir politika şampiyonu ve silah haklarını destekleyen, Dad şaka videolarında rol alan sade bir konuşmacı ve Yahudi Pennsylvania Valisi Josh Shapiro'nun yerine seçildi..

Minnesota Valisi Tim Walz'ı aday arkadaşı olarak seçti . Seçim, Ortabatı Demokratının nispeten bilinmeyen birinden partinin Donald Trump ve MAGA gündemine yönelik saldırılarının önde gelen itici gücü haline gelen kısa ama hızlı yükselişini taçlandırıyor. Walz eski bir eğitimci, kongre üyesi ve Ordu Ulusal Muhafızları'nda görev yaptı.  İkili, bugün ilerleyen saatlerde Philadelphia'da ilk ortak mitinglerinde birlikte görünecekler .

Trump ekibi, Başkan Yardımcısı açıklamasının ardından Walz'a saldırmaya başladı

CNN'den Kristen Holmes'dan

Eski Başkan Donald Trump'ın ekibi, CNN'in Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in Walz'ı başkan yardımcısı adayı olarak seçtiğini duyurmasının ardından Minnesota Valisi Tim Walz'a saldırmaya başladı.

Kampanya kaynakları CNN'e, Walz'ın seçilmesinin Harris'in radikal bir liberal olduğu yönündeki argümanlarına yardımcı olacağına inandıklarını söyledi. Walz, karışımda liberal bir favori olarak ortaya çıkmıştı.

Walz, Harris Zoom bağış toplama etkinliği için White Dudes'a yaptığı açıklamada, "İlerici değerlerimizden asla vazgeçmeyin. Bir kişinin sosyalizmi, bir başkasının komşuluğudur" dedi.

Kampanya, Harris'in Walz kararı etrafında bir anlatı oluşturmaya başladı bile; bir kaynak, başkan yardımcısının "anti-semitik, İsrail karşıtı sola diz çöktüğünü ve kendisi gibi tehlikeli derecede liberal birini seçtiğini" söyledi.

Sosyal medyada kampanya ve süper PAC MAGA Inc, Harris'in nihai kararına hazırlanırken Walz hakkında topladığı araştırmaların bir kısmını derhal kamuoyuna duyurmaya başladı ve onu "beceriksiz bir liberal" olarak niteledi.

Başkan Yardımcısı Kamala Harris , Kasım ayında Donald Trump ve JD Vance'e rakip olması durumunda kendisine yardımcı olması için Minnesota Valisi Tim Walz'ı başkan yardımcısı adayı olarak seçmeye hazırlanıyor .

60 yaşındaki Walz, başkan yardımcısı adaylığı yarışında, Trump ve Vance'i "tuhaf" olarak niteleyen samimi tavırları ve viral yorumlarıyla internette büyük ilgi görerek adını duyurdu.

2006 yılında Kongre'ye seçilmeden önce Ulusal Muhafız Ordusu'nda görev yaptı ve lisede sosyal bilgiler öğretmeni ve futbol koçu olarak çalıştı.

Eyaletin muhafazakar eğilimli kırsal kesimini temsil ederek ABD Temsilciler Meclisi'nde altı dönem kazandı.

Vali olarak, ücretli aile izni, evrensel okul kahvaltısı ve öğle yemeği, eğlence amaçlı esrar kullanımının yasallaştırılması, kürtaj haklarının eyalet düzeyinde kanunlaştırılması ve evrensel geçmiş kontrolleri ve kırmızı bayrak yasaları gibi silah kontrol önlemleri de dahil olmak üzere bir dizi ilerici politika uyguladı.

Son birkaç haftadır Harris'in vekili olan Walz, Demokratlara yeniden enerji kazandırdığı için onu övdü ve Trump'ın saldırılarına karşı Harris'in "ultra liberal" olduğunu iddia ederek onun sicilini savundu.

Walz, Trump'ın CNN'deki son programında Harris'e saldırmasıyla ilgili olarak, "Bunu yapacak, isimleri yanlış telaffuz edecek, biliyorsunuz, davayı desteklemek için," dedi. "Gerçek şu ki, Başkan Yardımcısı Harris'in yapımında yer aldığı politikaları gördüğünüzde, ülke genelindeki Demokrat valiler bu politikaları uyguladı ve yaşam kalitesi daha yüksek, ekonomiler daha iyi, tüm bunlar, eğitim düzeyi daha iyi."

WALZ'ın üyesi olduğu gruplardan birisi de LGBT

Meclis üyelikleri

Başkan, Kongre EMS Grubu

Eş Başkan, Ulusal Muhafız ve Yedek Bileşen Grubu 

Kongre Sporcuları Grubu Eş Başkanı 

Kongre Gazileri İşleri Grubu Eş Başkanı

Üye, LGBT Eşitlik Grubu 

Kongre Sanat Grubu

Minnesota Valisi

Güncellenme Tarihi : 6.8.2024 16:43

İLGİLİ HABERLER