Gündem
  • 24.10.2024 13:20

Kamala Harris şimdi hapı yuttu.. Müslümanlar ve Araplar desteğini çekti

Harris Müslüman ve Arap Amerikalıların desteğini kaybediyor. Çok mu geç?

Müslümanlar ve Arap Amerikalılar ile Demokrat Parti arasındaki çatlak kırılma noktasına ulaştı. Son anketler bir gösterge ise, çoğu Kamala Harris'e oy vermeyecek , bu da Trump yıllarında Demokrat Parti'nin kilit bir seçmen kitlesi haline gelmelerinden sadece yıllar sonra belirgin bir değişim olduğunu gösteriyor.

Müslüman seçmenler arasında yapılan bir ankette , %29,4'ü Harris'i desteklemeyi planladıklarını söylüyor ve bu da onu Yeşil Parti adayı Jill Stein ile neredeyse eşit bırakıyor . Öte yandan, çoğunlukla dindar ve üniversite mezunu Müslüman seçmenler arasında yapılan bir anket Harris'in desteğini %14 olarak gösteriyor . Bu arada, Arap Amerikalıların %42'si Demokrat adaya oy vermeyi düşünüyor . Bu rakamlar, 2020'de Joe Biden'a oy veren büyük çoğunluklardan çok uzak .

Bir şey değişti. Ülke çapında Araplar ve Müslümanlarla yaptığım görüşmelerde, ruh hali karanlık ve umutsuz bir hal aldı. Demokrat Parti'nin kendi üyelerinin tercihlerini nasıl görmezden geldiğini görüyorlar, bunların yüzde 77'si Amerika Birleşik Devletleri'nin İsrail'e silah göndermemesi gerektiğine inanıyor.

Arap ve Müslüman Amerikalılar seçimleri etkileyebilir. Siyaset bilimci Youssef Chouhoud , bu seçmenlerin yüzde 40'ının çekimser kalması veya üçüncü bir partiye oy vermesi durumunda Harris'in net kaybının Michigan'da 44.000, Pensilvanya'da 28.000 ve Georgia'da 12.000 oy olabileceğini öngörüyor. Ancak bu Arapların veya Müslümanların çok ötesine geçiyor ve Filistin haklarını meslektaşlarından çok daha yüksek seviyelerde destekleyen genç ilericilere kadar uzanıyor . Ve muhtemelen İsrail savaşında Amerikan suç ortaklığı konusunda öfkeli olanlar arkadaşları ve meslektaşlarıyla konuşuyor ve alabileceği tüm yardıma ihtiyaç duyan bir kampanya için coşkuyu daha da zayıflatıyor. Seçime iki hafta kala bulunulacak iyi bir yer değil.

Ancak Seçim Günü'ne kadar asla çok geç değildir. Harris kampanyasının bir uyanış çağrısına ihtiyacı var.

Güncellenme Tarihi : 24.10.2024 13:23

İLGİLİ HABERLER