Sağlık
  • 6.10.2024 09:59

Karaciğeri çok çabuk yenileyen ve yağlanmasını gideren tahıllar

Karaciğeri çok çabuk yenileyen en faydalı tahıllar olarak adlandırıldı

 Bu ürünlerin mümkün olduğunca sık tüketilmesi arzu edilir.

Karaciğer vücudun doğal filtresi görevi görerek onu toksinlerden ve zararlı maddelerden korur. Ancak kötü alışkanlıklar, hastalık, stres ve kötü beslenme karaciğer sorunlarına yol açabilir.

Bu organ her ne kadar kendi kendini iyileştirme yeteneğine sahip olsa da sağlığına ve işlevselliğine dikkat etmek oldukça önemlidir. Doktorlar, karaciğer sağlığını kısa sürede iyileştirmeye yardımcı olabilecek üç tür tahıl ve diğer ürünleri önermektedir.

Karaciğerin iyileşmesi için en iyi 3 tahıl ve ürün:

Balkabağı lapası.

Rice-Pumpkin Porridge with Garlic Shrimp and Pumpkin Seeds  (ข้าวตุ๋นฟักทองใส่กุ้งกับเมล็ดฟักทอง)

Mineraller, antioksidanlar ve C, B1, B2, B5, B6, E ve PP gibi vitaminler açısından zengin olan kabak lapası, karaciğeri temizlemek ve fonksiyonlarını geri kazandırmak için mükemmeldir. Ayrıca demir, fosfor, kalsiyum, potasyum, magnezyum, bakır, proteinler, yağlar ve karbonhidratlar açısından da zengindir, bu da karaciğer yağlanmasını önlemede ve toksinlerin vücuttan atılmasında etkili olmasını sağlar.

Ayrıca kabak püresi metabolizmayı geliştirebilir ve güvenli kilo kaybını teşvik edebilir.

Yulaf ezmesi.

Bu yulaf lapası antioksidanlar, diyet lifleri ve gerekli mineraller açısından zengindir; yulaf ezmesi karaciğeri hızla temizlemeye ve onarmaya yardımcı olur.

yulaf lapası

Yulaf lapası, fotoğraf: ekran görüntüsü

Yulaf, karmaşık nişastalar formunda 59 farklı türde basit karbonhidrat içeren önemli bir enerji kaynağıdır. Beyin fonksiyonu, sinir sistemi gücü, kemik, tırnak ve cilt sağlığı için faydalıdır. Yulaf ezmesi, yavaş asimilasyon hızı nedeniyle tokluk hissini daha uzun süre koruyarak etkili kilo kaybına katkıda bulunur.

Karabuğday lapası.

Recipe for Buckwheat Porridge

Yüksek çinko, potasyum, magnezyum, demir ve antioksidan içeriğiyle bilinen karabuğday, karaciğer temizliğini ve genel vücut sağlığını destekleyen şifalı bir tahıl olarak kabul edilir. Hazırlanmasının kolay olması, alerjiye neden olmaması ve sindiriminin kolay olması onu besleyici yemeklerden biri yapar.

Diğer faydalı ürünler:

Bu tahılların yanı sıra pancar, havuç, lahana, domates ve salatalık gibi birçok sebze de karaciğer sağlığı üzerinde olumlu etkiye sahiptir. Avokado, elma, üzüm, erik ve narenciye gibi meyvelerin yanı sıra ıspanak ve maydanoz gibi yapraklı yeşillikler de faydalıdır.

Yağsız balık safra akışını hızlandırabilirken, deniz topalak, kuş üzümü, yaban mersini ve kiraz gibi meyveler de yüksek antioksidan içeriği sayesinde ek destek sağlar.

 

 

Güncellenme Tarihi : 6.10.2024 10:05

İLGİLİ HABERLER