Gündem
  • 17.8.2024 09:56

Kassam İsrail tanklarını hurda etti

Kassam mücahitleri 314 gündür soykırımcı İsrail ordusunun hava, deniz ve karadan yoğun saldırılarına ellerindeki bütün imkanlar ile direnmeye devam ediyor.

Kudüs Tugayları, Refah şehrinin batısındaki Tel Al-Sultan mahallesinin güneyinde iki Siyonist tankın RBG toplarıyla imha etti. Han Yunus şehrinin kuzeyindeki Siyonist düşman ordusunun komuta karargahına Ababil mermileri ile baskın yapıldı.

ŞEHİT SAYISI 40 BİNİ AŞTI

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısının, 16 bin 314’ü çocuk olmak üzere 40 bin 5'e yükseldiği bildirilmişti.

İsrail ordusu, yerinden edilen yüz binlerce Filistinlinin sığındığı okulları da hedef almaya devam ediyor. İsrail ordusunun bombardımanında altyapının tahrip olması ve yeterli içecek suyun bulunamaması nedeniyle salgın hastalıklar da yayılmış durumda.

İsrail ordusu, Gazze'ye yardım girişlerini engellerken birçok ülkenin havadan gönderdiği yardımlar ise zaman zaman Filistinlilerin üzerine, bazen de denize düşüyor.

Tüm bölgelerinde açlık ve susuzluğun hakim olduğu Gazze Şeridi'nden gelen görüntülerde bebeklerin açlıktan bir deri bir kemik kaldığı görülüyor.

Güncellenme Tarihi : 17.8.2024 12:44

İLGİLİ HABERLER